Innovatiemeetup #3

Aedes

donderdag 2 december 13:30 - 14:45
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Wil je nog aan de slag met innovatie en vernieuwing en heb je behoefte aan inspiratie? Doe dan mee aan de derde Innovatiemeetup met de titel Buiten de hokjes voor de huurders. Dé online plek waar inspireren, leren en vernieuwen bij elkaar komen. Stap even uit het denkpatroon van alledag en eindig het jaar met verfrissende ideeën en nieuwe energie.

In deze middag presenteren wij vanuit de Aedes-studio een rondetafelgesprek à la DWDD. Met aan tafel Ergin Borova. Hij ontvangt vernieuwers op grote en kleinere schaal uit onze corporatiesector. En vraagt hen het hemd van het lijf over hoe ze hun projecten hebben aangepakt en hoe ze verder gaan met innovatie en vernieuwing in hun eigen organisatie. Hoe pak je het aan, waar loop je tegen aan, en hoe kom je van innovatie tot creatie? 

Ook proberen wij ook dit keer zoveel mogelijk jullie als luisteraar te betrekken bij het gesprek.  

Onze tafelgasten

Ergin Borova en co-host Marc van Liere gaan dit keer over leiderschap, innovatie en creativiteit in gesprek met: 

Mirjam Kräwinkel, directeur-bestuurder van woCom.  
‘Een geweldig innovatief idee kan mensen binden, verbinden en enthousiasmeren. Maar samen de stap maken van het innovatieve idee naar het creëren, het samen doen is niet eenvoudig. Het gaat niet vanzelf, zeker niet als het samenwerking betreft binnen een complex netwerk van organisaties. Om de innovatie succesvol te maken is creativiteit in het innovatieproces nodig. En mensen die plezier beleven aan dat proces.’ Maar hoe doe je dat? Mirjam geeft concrete voorbeelden die ter inspiratie kunnen gelden voor jouw werk. 

Mohamed Acharki, bestuurder bij woningcorporatie Zayaz.  
‘Mijn verhaal gaat over de zoektocht naar een weg in de systeemwereld, zodat we mensen zien en horen. Ofwel hoe kunnen we ‘waar wij van zijn’ voorop stellen in plaats van beleid en regels? Het systeem is noodzakelijk en heeft ons ook ver gebracht. Maar soms slaat het door en raken mensen de dupe. Wat kun je doen? Wat betekent dat voor jouw leiderschap? Mohamed vertelt over zijn ervaringen met en zoektocht naar hoe je meer waarde kunt toevoegen door te werken vanuit ‘de bedoeling van je organisatie.’ 

Meld je aan!

Wil je dit event niet missen, wacht dan niet langer en meld aan met de roze aanmeldbutton bovenaan deze pagina.