Inspiratiesessie #3 Veerkrachtkaarten

Aedes

donderdag 2 december 10:30 - 12:00
Eigen werkplek
Online evenement

Waterweg wonen is in het voorjaar 2021 gestart met de Veerkrachtkaarten om de situatie in Vlaardingen in beeld te krijgen. Samen met de gemeente zijn zij, mede dankzij de kaarten, gekomen tot een intensieve samenwerking. Hoe hebben zij dat aangepakt? En wat was de rol van de kaarten daarbij? Directeur-bestuurder Waterweg wonen Marieke Kolsteeg: ‘Er zijn veel gesprekken gevoerd met mensen uit het veld: wijkagenten, opbouwwerkers, complex- en sociaal beheerders, incassomedewerkers, et cetera. Zo hebben we per wijk, per buurt en soms zelfs per complex inzicht gekregen in wat er werkelijk aan de hand is.’ Zo vertelt ze in een interview in het Aedes Magazine.

Onder leiding van Jeroen Frissen word je meegenomen in het Vlaardingse verhaal over de lokale Veerkrachtkaarten. Hoe hebben zij de kaarten lokaal ingezet, wat heeft het hen beiden opgeleverd en wat kun jij daar van leren? Vertegenwoordigers van de gemeente Vlaardingen en van Waterweg Wonen vertellen hoe zijn terugkijken op dit proces.

Benieuwd naar hun ervaringen? Meld je dan aan voor deze derde inspiratiesessie!

De webinars Veerkrachtkaarten zijn vooral interessant voor een brede groep corporatieprofessionals (bijvoorbeeld strategisch adviseurs, beleidsmedewerkers, gebiedsregisseurs) die werken aan de leefbaarheid van wijken en buurten, en daarbij de kaarten uit het Aedes Datacentrum willen gebruiken.

Aanmelden

Corporaties die lid zijn van Aedes kunnen zich aanmelden voor dit webinar tot en met 30 november 12.00 uur, bevestiging volgt op 30 november. Aanmelden met de roze button bovenaan deze pagina.