Webinar sneller nieuwbouw ontwikkelen

Aedes

donderdag 2 december 10:00 - 11:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis

Ga je nieuwbouw ontwikkelen? Hoe creëer je dan beweging en versnelling van de planprocedure? WOONstichting Gendt en gemeente Lingewaard delen hun ervaringen tijdens de webinar.

Door in een vroeg stadium de samenwerking te zoeken met de gemeente heeft WOONstichting Gendt de doorlooptijd van de ontwikkeling van de Staasliedenbuurt in Gendt weten te verkorten. Zij hebben een speciaal team opgezet met onder andere een stedenbouwkundige en projectleider en met de inbreng van huurders en omwonenden de uitvoerder Van Wijnen geselecteerd.
Hoe is dit selectieproces verlopen en wat zorgde voor versnelling?

Directeur-bestuurder WOONstichting Gendt Germa Knuver en wethouder van de gemeente Lingewaard Helga Witjes lichten dit toe. Door de samenwerking laat WOONstichting Gendt de risico’s voor een belangrijk deel buiten de deur; hoe bevalt dit? Bouwbedrijf Van Wijnen is straks onder andere verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan, het bestemmingsplan en de herinrichting van het openbaar gebied en de ontwikkeling en bouw van de woningen. Rens Rikken (Bouwbedrijf Van Wijnen) zet uiteen welke voordelen dit in de praktijk heeft en vertelt daarnaast meer over de toepassing van conceptuele bouw in dit project.