Informatiebijeenkomst datastandaarden voor corporatiebestuurders

Aedes vereniging van woningcorporaties

donderdag 10 februari 2022 15:00 - 17:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Het project Datastandaarden is bijna afgerond. TNO, de kwartiermaker van het project, heeft een implementatieplan opgesteld voor verdere professionalisering van gegevensuitwisseling in de corporatiesector. Op 10 februari 2022 presenteert TNO dit plan aan corporatiebestuurders.

Implementatieplan

Bij het opstellen van het plan voor de datastandaarden is eerst informatie opgehaald bij andere sectoren. Hoe hebben zij de invoering van werken met datastandaarden aangepakt? Daarna is in een aantal overlegtafels met corporatiemedewerkers besproken wat hiervan relevant is voor de corporatiessector en hoe we dat dan moeten organiseren. Met deze input heeft TNO het implementatieplan opgesteld.

Expert
Michiel van Wezel
Michiel van Wezel
Adviseur Sectorontwikkeling

Informatiebijeenkomst

TNO presenteert dit plan tijdens de informatiebijeenkomst. Ze licht toe wat er is opgehaald, hoe dit is verwerkt en hoe het project verder gaat. Daarnaast kunnen corporatiebestuurders er ook input op geven. Het accent ligt tijdens deze bijeenkomst op een aantal strategische vragen.

Uiteraard komt ook aan de orde waarom de sector regie op datastandaarden moet pakken. Ook komen de stappen aan bod die nog gezet gaan worden. Onder andere het voorleggen van het plan tijdens het Aedes-ledencongres in voorjaar 2022.

Kijk ook eens bij

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop.
Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

Voor wie?

Deze sessie is speciaal bedoeld voor corporatiebestuurders. Er is ook een informatiebijeenkomst voor corporatiemedewerkers en voor softwareleveranciers.