Visievorming op opdrachtgeverschap

Aedes vereniging van woningcorporaties

dinsdag 15 februari 2022 14:00 - 15:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Wat is nodig om te komen tot een (goede) visie op opdrachtgeverschap? Wat moet een organisatie doen wat vooral niet? Hoe zien we de markt en wat verwachten we van die markt? Dit en meer komt aan bod tijdens de webinar ‘Visievorming op opdrachtgeverschap’ op 15 februari 2022.

Opdrachtgeverschap – alles wat je een ander uit laat voeren om je doelen te realiseren – staat niet vanzelfsprekend op de agenda van het bestuur en toezichthouders. In de bestuurskamer is professioneel opdrachtgeverschap nauwelijks onderwerp van gesprek,  terwijl er alle reden is om het er juist wél over te hebben. Want opdrachten voor bijvoorbeeld bouw en onderhoud gaan over enorme bedragen, en daar kleven risico’s aan. Bovendien kunnen bouwbedrijven een grote rol in de klanttevredenheid spelen als ze dicht bij de huurders staan.

Redenen genoeg om opdrachtgeverschap op de agenda van directie en bestuur te zetten. En het gesprek hierover moet eigenlijk beginnen met een visie op opdrachtgeverschap. Een visie die antwoord geeft op vragen als: hoe willen we handelen, wat moet een organisatie wel en niet doen en wat is de rol van de markt? Om corporaties te helpen bij die visievorming organiseert Aedes dit webinar.

Programma

Tijdens de interactieve sessie gaat professor Marleen Hermans - leerstoel opdrachtgeverschap TU delft – in op wat nodig is om te komen tot een goede visie en ook hoe je deze visie handen voeten kunt geven in jouw organisatie. Aansluitend gaat ze in gesprek met Nicole van Wijk (bestuurder Woonwaard) en Ger Peeters (bestuurder Wonen Limburg) over de nieuwe visies op opdrachtgeverschap van Woonwaard en Wonen Limburg.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via de roze aanmeldknop.

Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 1,5 PE-punt voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.