Conceptueel Bouwen: de basis op orde

Aedes vereniging van woningcorporaties

dinsdag 22 maart 2022 10:00 - 12:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Om corporaties te helpen bij de eerste stappen op het gebied van conceptueel bouwen organiseren we de online kennissessie Conceptueel bouwen: de basis op orde op 22 maart 2022.

Standaardisatie maakt het makkelijker om voldoende duurzame en betaalbare woningen te bouwen. Daarom ontwikkelde het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB), samen met Aedes en onze leden De Woonstandaard en Conceptenboulevard.nl. Hiermee hebben we een belangrijke basis gelegd voor afstemming met de markt en het bouwen aan bouwstromen. In dit filmpje kun je zien hoe de woonstandaard en conceptenboulevard werkt.

Door het anders inkopen verandert ook de manier van (interne) samenwerking. Hier komen cultuurverandering, bestuurlijk draagvlak, bundelen van opdrachten, autonomie, nieuwe rollen en taken en andere processen bij kijken.

Het vertrekpunt bij de online kennissessie is ‘de bouwstroomscan’, een onderdeel van de inkooptoolbox. Met de scan toets je of jouw corporatie en/of samenwerkingsverband klaar is voor conceptueel bouwen. We nodigen je van harte uit om de scan alvast te bekijken (zie de downloads onderaan). In de sessie kijken we ook naar een voorbeeld uit de praktijk: de Bouwstroom Limburg. Tenslotte doen we samen met Brickton een interactieve oefening over cultuurverandering.

Expert
Gaby van der Peijl
Adviseur opdrachtgeverschap & inkoop

Kort samengevat staat in deze online kennissessie op het programma:

  • De basis op orde met Aedes en NCB
  • Bouwstroomscan (en alle vragen die je daar over hebt)
  • Koos Eggels van Wonen Limburg en deelnemer aan Bouwstroom Limburg
  • Interactieve oefening met Brickton

Voor wie is deze sessie interessant?

We organiseren deze sessie voor alle corporatiemedewerkers die geïnteresseerd zijn in conceptueel bouwen: bestuurders, directie, managers, projectleiders, beleidsmedewerkers, adviseurs, medewerkers vastgoed/renovatie/mutatie onderhoud, assetmanagers, managers financiën, woonconsulenten, opzichters, juristen, inkopers en contractmanagers.

Geïnteresseerd?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.