#1 Het voorkomen en signaleren van huurachterstand

Platform31 en Aedes

donderdag 14 april 2022 13:30 - 15:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis

Aedes en Platform31 organiseren in het voorjaar van 2022 een serie van 3 online kennissessies over de persoonlijke benadering van huurders met schulden en dreigende betalingsachterstanden. Wil je leren over succesvolle aanpakken met zo’n persoonlijke benadering? Meld je dan aan voor een serie kennissessies met goede voorbeelden en praktische handvatten!

De eerste vind plaats op 14 april 2022 en heeft als centrale vraag: Hoe help je de huurder bij het voorkomen en signaleren van huurachterstand? Hoe werkt het, ook in samenwerking met andere partijen zoals gemeenten, zorgverzekeraars en nutsbedrijven? We gaan met elkaar in gesprek over maatwerk bij betalingsregelingen aan de hand van succesvolle voorbeelden uit de praktijk.

Expert
Simone Boeren
Simone Boeren
Adviseur Sectorontwikkeling

Doelgroep

De kennissessies zijn bedoeld voor beleidsmedewerkers en collega’s die in direct contact staan met huurders, zoals (wijk)beheerders, woonconsulenten of rondom huurincasso. Alleen medewerkers die werkzaam zijn bij Aedes-leden kunnen deelnemen.

Korte agenda 14 april

  • Welkom en opening
  • Introductie door Rob Ravestein van Aedes
  • Het voorkomen van huurachterstand met stress sensitieve dienstverlening door Lisan Jansen-Lorkeers van Platform31
  • Dialoog over vroegsignalering
  • Korte pauze
  • Hoe kom je achter de voordeur? ‘De professionele vriend’ door Marc Räkers van EropAf!
  • Dialoog over benadering en bejegening
  • Afronding

Serie kennissessies

Elke sessie heeft een ander thema. Je kunt je aanmelden voor 1 of meerdere sessies. De andere sessies zijn:

In het najaar sluiten we deze serie af met een workshop op de Corporatiedag. Dan ontvang je praktische handvatten en voorbeelden waarmee je als corporatie aan de slag kunt. Een zogenoemd interventiepalet dat inzet op voorkomen, (vroeg)signaleren en verhelpen.

Geïnteresseerd?

Meld je aan via de roze button.