Groene Huisvesters: Nudging voor duurzaamheid!

Aedes, Groene Huisvesters en RVO

woensdag 20 april 2022 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Tonny van de Ven, voorzitter Raad van Bestuur van Alwel gaat in op de resultaten van haar thesis over de inzet van gedragswetenschappen om bewoners mee te nemen in de energietransitie. Graag gaan we het gesprek aan met de deelnemers vanuit de kennis die beschikbaar is. Hoever kan een corporatie gaan in gedragssturing? Wat is het spanningsveld tussen het corporatiebelang om plannen te realiseren en de individuele keuze van een bewoner? Wat levert nudging op? Hoe doe je dat? En hoe draag je eraan bij dat een bewoner ook daadwerkelijk kosten bespaart? 

Alwel probeert het bewoners makkelijker te maken om te kiezen voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast helpt zij bij kostenbesparing. Anke Struijs, Alwel deelt haar ervaring met de Eerste Hulp bij Kosten, een bespaartool voor bewoners.

Deze sessie is ook interessant voor directeur-bestuurders. Samenwerking tussen corporaties en huurdersorganisatie is nodig om goede afspraken te maken. Neem jouw eigen huurdersorganisatie mee naar deze sessie en leer van de praktijk.

Gratis dankzij een bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en RVO.