Innovatielab #3: Bouw aan jouw corporatie van de toekomst

Aedes vereniging van woningcorporaties

donderdag 21 april 2022 09:30 - 12:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-
PE-punten
3

Wat doe jij morgen en hoe werk jij in 2030? Het derde Innovatielab is een plek waar we inspireren, leren en vernieuwen. Je krijgt een prikkelend programma vol positieve energie en verwondering.

Wat kun je verwachten?

Een ochtend boordevol innovatie en inspiratie. Met geweldige sprekers. Net als Lab#2 is het een online evenement. Zonder reistijd dus, en we gaan voor volop energie en inspiratie!

Sprekers 

We trappen de ochtend energiek af met Farid Tabarki. Farid doet als trendwatcher onderzoek naar de veranderende tijdsgeest. Dat doet hij door de wereld af te reizen en met mensen te spreken. Hij gaat de toekomst voor ons duiden en hoe we daar als organisatie en professional een rol in gaan spelen. Een mooie aanloop naar de workshopsessies.

Workshops

Je kunt kiezen uit de volgende 3 workshops:

Hoe maak je je organisatie klaar voor de toekomst? Kim Spinder houdt van muiten en organisaties in beweging krijgen. Dat doet ze door medewerkers te activeren en hun mindset te veranderen waardoor er ruimte ontstaat om écht te innoveren. Kim vertelt je hoe je efficiënt (hybride) kunt samenwerken en met lef veranderingen voor elkaar krijgt.

Lars van Hoften neemt je mee naar ‘De stad van de toekomst’. Er komt een radicale verandering waarin de mens weer meer centraal staat, met gezonde en ‘slimme’ gebouwen die staan voor duurzaam energiegebruik en een betere leef-, werk- en woonomgeving. Lars geeft antwoord op de vragen: welke nieuwe woonconcepten zijn haalbaar en wat kunnen we leren van het buitenland?

Innovatie voor de huurder staat centraal bij de sessie van Thijs van Geenen en Rick van Hoeij. Hebben we door regelmatig onderzoek en 1 op 1 gesprekken voldoende beeld over wat onze huurders echt bezig houdt? Of missen we toch nog essentiële informatie? Om het gesprek op een goede, laagdrempelige én leuke manier te kunnen voeren, ontwikkelde KWH een aantal nieuwe methodes. Innovatief en vernieuwend, voor iedereen die een volgende stap wil zetten in huurdersinzicht!   

Afsluiting

De ochtend sluiten we af met een plenaire inspiratiesessie over creativiteit en innovatie van Deborah Nas. Zij combineert haar passie voor techniek en interesse in wat mensen beweegt in een heldere visie over innovatie. Met nieuwe manieren van werken, zoals design thinking en agile, kan je creatieve en innovatieve processen in gang zetten.

We zien je graag ingelogd op 21 april om half 10. Tot dan!