Conceptueel Bouwen: de basis op orde

Aedes vereniging van woningcorporaties

dinsdag 17 mei 2022 10:00 - 12:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Om corporaties te helpen bij de eerste stappen op het gebied van conceptueel bouwen organiseren we de online kennissessie ‘conceptueel bouwen: de basis op orde’. Tijdens deze webinar staan we stil bij de vraag hoe je als corporatie conceptueel bouwen intern vormgeeft en hoe je het e.e.a. intern slim organiseert, door bijvoorbeeld je (interne) nieuwbouwvraag te bundelen. Ook kijken we specifiek naar de rol van gemeenten bij conceptueel bouwen. Wat is er nodig om tot een succesvolle samenwerking te komen, zodat het bouwproces wordt verkort? Wie moet daarvoor wat doen en hoe werk je hierin optimaal samen?

 

 

In deze interactieve sessie leer je meer over de praktische toepassing van conceptueel bouwen. Daarbij helpen de tools als De Woonstandaard en Conceptenboulevard.nl. Hoe gebruik je De Woonstandaard in je vraag richting de markt, en hoe vind je eenvoudig een juiste aanbieder op Conceptenboulevard.nl passend bij jouw opgave?

 

Programma

  • De basis op orde met Aedes en NCB
  • Conceptueel bouwen en de praktijk van Vechtdal Wonen, toegelicht door Patricia Stronkhorst.
  • De Pilot Bouwvergunning in 1 dag. Een hechte samenwerking tussen de corporatie Intermaris en de gemeente Purmerend. Toegelicht door o.a. Cees Tip bestuurder van Intermaris.
  • Verder is er veel ruimte voor vragen over de hierboven genoemde tools en hoe je het e.e.a. intern organiseert en met de markt.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.