#2 Oplossingen en maatwerk voor de huurder

Platform31 en Aedes

woensdag 18 mei 2022 10:30 - 12:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis

Aedes en Platform31 organiseren in het voorjaar van 2022 een serie van 3 online kennissessies over de persoonlijke benadering van huurders met schulden en dreigende betalingsachterstanden. Wil je leren over succesvolle aanpakken met zo’n persoonlijke benadering? Meld je dan aan voor een serie kennissessies met goede voorbeelden en praktische handvatten!

Deze tweede sessie vindt plaats op 18 mei 2022 en heeft als centrale vraag: Wie zijn de ‘ogen en oren’ in de wijk, en welke rol kunnen deze professionals spelen bij het voorkomen van huurachterstanden? Wat zijn daarbij goede voorbeelden uit het land? Centraal staat de rol van de corporatie bij de ‘waakvlamfunctie’ in de wijk (de vinger aan de pols). Maar ook: hoe maak je het grotere vraagstuk over (financiële) problemen bij de huurder bespreekbaar.

Met praktijkvoorbeelden van onder andere Woonstad Rotterdam en een onderlinge dialoog gaan we aan de slag met interventies om de huurder oplossingen en maatwerk te bieden.

Expert
Simone Boeren
Simone Boeren
Adviseur Sectorontwikkeling

Doelgroep

De kennissessies zijn bedoeld voor beleidsmedewerkers en collega’s die in direct contact staan met huurders, zoals (wijk)beheerders, woonconsulenten of rondom huurincasso. Alleen medewerkers die werkzaam zijn bij Aedes-leden kunnen deelnemen.

Serie kennissessies

Elke sessie heeft een ander thema. Je kunt je aanmelden voor 1 of meerdere sessies. De andere sessies zijn:

In het najaar sluiten we deze serie af met een workshop op de Corporatiedag. Dan ontvang je praktische handvatten en voorbeelden waarmee je als corporatie aan de slag kunt. Een zogenoemd interventiepalet dat inzet op voorkomen, (vroeg)signaleren en verhelpen.

Geïnteresseerd?

Meld je aan via de roze button.