Webinar Datastandaarden

Aedes

maandag 23 mei 2022 15:30 - 17:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Het verenigingscongres van 9 juni 2022 neemt een besluit over het plan voor datastandaardisatie in de corporatiesector. Om corporaties zo goed mogelijk te informeren presenteren we het plan tijdens een webinar op 23 mei aan bestuurders en (ICT)managers in de sector.

Tijdens de webinar krijg je informatie over het doorlopen proces, presenteert TNO haar advies, en informeren we je over het besluit dat komend congres voorligt. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Verbeteren datakwaliteit

Digitalisering wordt steeds belangrijker in de wereld om ons heen. Ook corporaties werken steeds meer digitaal samen; binnen de corporatie, maar ook met andere organisaties. In de sector wordt daarom al jaren gewerkt aan het verbeteren van de datakwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het convenant verbeteren informatievoorziening woningcorporaties, en natuurlijk CORA en VERA.

Om als sector meer de regie te pakken op dit thema is eind 2020 een kwartiermaker aan de slag gegaan met een verkenning naar datastandaardisatie. TNO heeft als kwartiermaker in 14 verschillende sessies met corporatiebestuurders, -medewerkers, en -leveranciers input opgehaald en een advies opgesteld met betrekking tot datastandaarden. Komend verenigingscongres besluiten we dus met elkaar of we dit advies overnemen

Kijk ook eens bij

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan de webinar op dinsdag 23 mei, meld je aan via de roze button.  

Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.