Provada: aan de slag met MPG en circulariteit

Provada

dinsdag 14 juni 2022 11:45 - 12:45
198,-

Entreekaart voor 3 dagen

De Milieuprestatie Gebouwen (MPG) is het belangrijkste instrument waarmee de overheid komende jaren stuurt op verduurzaming van vastgoed. Er gaan veel stemmen op om de MPG versneld naar 0,5 te brengen: in 2025 in plaats van de eerder gestelde 2030. Dit betekent dat nog meer vaart gemaakt moet worden op het vlak van circulair industrieel bouwen. Tegelijkertijd moet de MPG nog flink worden aangepast om de circulariteit en materiaalgebonden emissies van een gebouw goed te kunnen waarderen.

Het Lente-akkoord 2.0 gaat met een groep koplopers de komende jaren meedenken over de MPG en de doorontwikkeling van dit instrument ondersteunen. Tijdens deze sessie praat MPG-expert Geurt Donze u bij over de laatste ontwikkelingen en wat er nodig is om tot een goede heldere meetmethode te komen die recht doet aan de circulaire ambities van professionele opdrachtgevers in de bouw- en vastgoedsector. Programmaleider Sander Woertman vertelt over de opzet en doelen van het Lente-akkoord 2.0, waarna we in gesprek gaan met twee circulaire koplopers die bezig zijn met projecten die MPG 0,5 of lager scoren.

U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en vragen te stellen. U kunt bij dit debat PE punten verdienen.