Benchaction: de opdrachtgever als regisseur in de nieuwbouwopgave

Aedes vereniging van woningcorporaties

donderdag 16 juni 2022 09:30 - 11:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Corporaties geven jaarlijks ongeveer 1,5 miljard euro uit aan nieuwbouwprojecten. We zijn daarmee een van de grootste opdrachtgevers in de woningbouw. De verdieping Nieuwbouw laat jaar in jaar uit een stijging van de stichtingskosten zien. Als sector willen we hier iets aan doen.

Dit kan onder andere door je opdrachtgeverschap anders in te vullen. Niet meer denken in het ontwikkelen van unieke projecten maar in het bestellen van kant en klare woonproducten, ook wel conceptueel bouwen genoemd. Hiermee bespaar je flink op je interne kosten en ook op de totale stichtingskosten.

De verdieping Nieuwbouw geeft inzicht in het aantal, de kenmerken en stichtingskosten van de door corporaties gerealiseerde nieuwbouwwoningen. Het primaire doel is: corporaties de mogelijkheid te geven te leren van de realisatie van nieuwbouwwoningen in de sector.

Hoe kun je in actie komen als regisserende opdrachtgever bij nieuwbouwopgaven? Leer van ons en van elkaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Opening en welkom - Maarten Georgius, Aedes
  • Aedes benchmark, verdieping nieuwbouw - Ivar Kramer, Aedes
  • Conceptueel bouwen, een kwestie van anders inkopen - Maarten Georgius, Aedes
  • Een voorbeeld uit de praktijk - Koos Eggels, Wonen Limburg

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop. 
Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 1,5 PE-punt voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.