#3 Lange termijn preventie en samenwerken

Platform31 en Aedes

maandag 20 juni 2022 13:00 - 14:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis

Aedes en Platform31 organiseren in het voorjaar van 2022 een serie van 3 online kennissessies over de persoonlijke benadering van huurders met schulden en dreigende betalingsachterstanden. Wil je leren over succesvolle aanpakken met zo’n persoonlijke benadering? Meld je dan aan voor een serie kennissessies met goede voorbeelden en praktische handvatten!

Deze derde sessie op 20 juni 2022 richt zich vooral op de zorg voor en met de huurder voor preventie op lange termijn. Wat kan de corporatie hierbij doen vanuit haar rol, en hoe werk je daarbij samen met andere maatschappelijke partners? Het gezamenlijk creëren van een sociaal vangnet, en het accepteren van hulp door de huurder staat centraal tijdens de derde kennissessie. Maar ook: hoe ga je als corporatie om met de gevolgen van bijvoorbeeld energiearmoede en hoe bespreek je mogelijkheden als de Voorzieningenwijzer.

Met praktijkvoorbeelden en een onderlinge dialoog gaan we aan de slag met interventies rondom de lange termijnpreventie. Allemaal vanuit het perspectief: wat is nodig om de huurder te helpen.

Expert
Simone Boeren
Simone Boeren
Adviseur Sectorontwikkeling

Doelgroep

De kennissessies zijn bedoeld voor beleidsmedewerkers en collega’s die in direct contact staan met huurders, zoals (wijk)beheerders, woonconsulenten of rondom huurincasso. Alleen medewerkers die werkzaam zijn bij Aedes-leden kunnen deelnemen.

Serie kennissessies

Elke sessie heeft een ander thema. Je kunt je aanmelden voor 1 of meerdere sessies. De andere sessies zijn:

In het najaar sluiten we deze serie af met een workshop op de Corporatiedag. Dan ontvang je praktische handvatten en voorbeelden waarmee je als corporatie aan de slag kunt. Een zogenoemd interventiepalet dat inzet op voorkomen, (vroeg)signaleren en verhelpen.

Geïnteresseerd?

Meld je aan via de roze button.