Samen aan de slag tegen ondermijning: hoe dan?

maandag 4 juli 2022 10:00 - 12:00
Online evenement
Online evenement

Criminelen maken vaker gebruik van sociale huurwoningen voor illegale praktijken. Samenwerking met partners in de wijk is cruciaal om ondermijning te voorkomen én aan te pakken. Maar hoe herken je signalen van criminele ondermijning in jouw wijk of buurt? Welke handvatten heb je als medewerker van een corporatie? Wat betekent dit voor jullie interne organisatie en processen? Casade vertelt hoe zij intern met dit onderwerp aan de slag zijn gegaan. Leer meer tijdens het webinar ondermijning op 4 juli 2022!

Korte agenda

  • Welkom en opening
  • Wat is ondermijning? (met gastsprekers van Veelzijdig Veilig en de Politie Rotterdam)
  • Hoe herken je ondermijning en wat zijn concrete signalen?
  • Interne organisatie/aanpak; processen, mogelijke barrières en aanpak       
  • Praktijkvoorbeeld Casade
  • In gesprek met elkaar
  • Afsluiting
Kijk ook eens bij

Volgende webinar 11 oktober op de Corporatiedag 2022

Tijdens de Corporatiedag 2022 organiseren we een tweede webinar over criminele ondermijning. Dan zoomen we in op de samenwerking met lokale partners om criminele ondermijning aan te pakken. Nog niet aangemeld voor de Corporatiedag 2022?