Hoe voer ik een aanbesteding succesvol uit?

Aedes vereniging van woningcorporaties

dinsdag 6 september 2022 10:00 - 11:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Wat is aanbesteden? Wat zijn de beginselen van aanbesteden? Hoe voer ik een goede aanbesteding uit? En hoe stel ik mijn aanbestedingsbeleid (als onderdeel van het inkoopbeleid) vast? Deze vragen en meer staan centraal tijdens deze kennissessie op 6 september 2022.

Leidraad aanbesteden

Een woningcorporatie toont zich een professioneel opdrachtgever door het hanteren van een uniform en transparant inkoop- en aanbestedingsbeleid. Het vormt de basis voor het beheersen van risico’s, het benutten van kansen en het nemen van verantwoordelijkheid voor het resultaat. Door goed aanbesteden kunnen corporaties hun middelen transparant en doelmatig inzetten en een optimale prijs-kwaliteitverhouding realiseren. Hoe je dat precies doet, staat beschreven in de Leidraad Aanbesteden (versie 2022) van Aedes.

Tijdens deze kennissessie gaan we in op de inhoud van de Aedes leidraad aanbesteden. Naast bovenstaande vragen gaan we ook in op een effectieve samenwerking, zowel intern als met de markt. Aan het woord komen Aedes-adviseur Maarten Georgius en Jasper Ponte van BRINK (de auteur van de leidraad). Uiteraard is er ruimte voor discussie en vragen. 

Kijk ook eens bij

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop. 
Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.