Leren in opdrachtgeverschap: gestructureerd leren en verbeteren

Aedes vereniging van woningcorporaties

donderdag 15 september 2022 13:30 - 15:30
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Hoe zorg je dat jouw corporatie mee kan met alle vernieuwingen? Hoe leer en verbeter je structureel in een sector die gewend is aan projectmatig werken en het liefst met losse pilots experimenteert. In deze bijeenkomst op 15 september 2022 gaan we met elkaar aan de slag om te zorgen dat je echt leert van alle ontwikkelingen.

De opgave van corporaties is aan grote veranderingen onderhevig: een grote bouwproductie, verduurzaming, circulariteit, nieuwe vormen van energie, klimaatadaptatie, nieuwe producten en technologieën, digitalisering en nieuwe communicatiemiddelen. Het is duidelijk dat innovatie en procesvernieuwing een must is. Vandaar ook het belang om mee te gaan met al die vernieuwing. En dat opdrachtgeverschap daar een belangrijke rol in speelt. Hoe maak je de juiste keuzes om mee te gaan met al die vernieuwing en hoe zorg je ervoor dat je tegelijkertijd kunt leren en verbeteren?

Tijdens de kennisbijeenkomst gaat professor Marleen Hermans, leerstoel opdrachtgeverschap TU Delft, in op de wijze waarop je kunt zorgen dat jouw organisatie echt leert van alle ontwikkelingen. Naast de TU Delft passeert ook een voorbeeld uit de praktijk van Ymere de revue.

Programma

13.30 uur - Inloop
14.00 uur - Inleiding, professor Marleen Hermans
14.10 uur - Lerende organisaties in (onderhouds)processen, programma’s, projecten en pilots, Sarah Kamphuis (TU Delft) en Mariska Diks (Ymere)
14.45 uur - Pauze
15.00 uur - Intervisie: evalueren en leren, hoe organiseer je dit?
15.45 uur - Terugkoppeling ervaringen lerende organisaties
16.00 uur - Dennis Lausberg (HW Wonen): Gestructureerd leren en verbeteren
16.15 uur - Borrel

Voor wie?

Deze kennissessie is een onderdeel van een serie van 4 (deels online) sessies speciaal voor bestuurders, directieleden, MT en medewerkers die zich bezig houden met nieuwbouw, onderhoud en opdrachtgeverschap.

De eerste sessie ging over een visie op opdrachtgeverschap. Een noodzaak in tijden van schaarste, zoals Marleen Hermans betoogt op Aedes.nl. De tweede sessie stond in het teken van het inrichten van de organisatie.

Na de sessie Leren in opdrachtgeverschap volgt in het najaar nog Opdrachtgeverschap en kennis van de markt

Kijk ook eens bij

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop. 
Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.