Webinar pilots circulariteit - lessons learned

Aedes

donderdag 29 september 2022 12:00 - 14:00
Online
Online evenement
0,-
PE-punten
1,5

Nederland wil in 2050 CO2-, en grondstoffenneutraal zijn. Daarnaast hebben we te maken met toenemende schaarste van grondstoffen. Voor woningcorporaties wordt circulair slopen, bouwen en renoveren daarom steeds interessanter. Zo kunnen corporaties nu en in de toekomst aan hun kerntaken blijven voldoen. Maar wat houdt circulariteit nu eigenlijk in? Wat is er al wel én niet toepasbaar? Verschillende corporaties hebben al circulaire pilots gedaan. In deze webinar gaan we leren van de ervaringen die Nederlandse én Vlaamse corporaties hebben opgedaan in hun circulaire pilots binnen het Interreg project CHARM. Samen zoeken we naar het laaghangend fruit. Ontdek welke eerste stappen jouw corporatie kan nemen.

Wat staat er op het programma

  • Welkom en inleiding (Anne van Stijn, adviseur Aedes) 
  • Van hergebruikte materialen, tot modulair tot lease… Wat is circulariteit en waar kun je beginnen? (Marijke Aerts en Anne Goidts, Kamp C) 
  • Van circulaire pilots in het kantoor naar volgende stappen in de woningen (Joris van der Flaas, Zonnige Kempen)
  • 100% circulaire projecten of toch circulaire componenten? (Marieke van den Wijngaard Woonbedrijf, Eindhoven)
  • Workshop aan de slag met circulariteit
  • Afsluiting 

Voor wie?

Deze webinar is voor woningcorporaties. Zowel corporaties die al met circulariteit aan de slag zijn, als corporaties die hierover meer willen leren kunnen deelnemen. Iedereen is welkom, van bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, inkopers, tot projectleiders.

Geen lid van Aedes?

Woningcorporaties kunnen zich aanmelden door (gratis) een account aan te maken. Dat kan via de knop MijnAedes rechtsboven.