Inspiratiesessie Wat huurders je kunnen vertellen

KWH

donderdag 6 oktober 2022 10:00 - 12:30
Online (via Teams)
Online evenement
0,-

Gratis voor KWH-leden

Een goed gesprek met je huurder. Over zijn woning, wijk, of over bijvoorbeeld leefbaarheid. Om te achterhalen wat er leeft en speelt achter de voordeur of in een bepaald complex. Zodat je nog beter je huurder en zijn verwachtingen leert kennen. En je weet waar het volgens hem anders of beter zou kunnen. Maar hoe voer je dat gesprek op een goede, laagdrempelige én leuke manier?

In deze inspiratiesessie op 6 oktober geeft KWH hier tips en handvatten voor. KWH laat je kennis maken met een aantal beproefde werkvormen.

Wat je kunt verwachten?

Er zijn verschillende creatieve werkvormen, die je goed kunnen helpen waardevolle informatie op te halen bij huurders. Werkvormen waarbij de huurder een actieve rol heeft, die laagdrempelig zijn én die ook nog leuk zijn om te doen! Het resultaat? Nieuwe, verdiepende inzichten én een mooi contactmoment met je huurders.

Tijdens deze ochtend kom je meer te weten over deze werkvormen. Hoe zet je ze in? Voor welke vraag is het geschikt? Waar moet je rekening mee houden qua organisatie?

Tijdens de sessie krijg je uitleg over 3 gespreksvormen waarbij je 1 op 1 in gesprek gaat met je huurder. Je maakt interactief kennis met het Thuisgesprek, het Flatloket en Posteronderzoek. Ook oefen je met gesprekskaarten die onderdeel uitmaken van het Thuisgesprek. Ervaar hoe deze kaarten je helpen om meer diepgang te krijgen in je gesprek. 

Invulling van jouw eigen onderzoekvraag

Ook helpt KWH je jouw eigen onderzoek vorm te geven. Wat zijn werkvormen die passen bij jouw vraag? Hierbij komen wellicht de ervaringen van de andere deelnemers ook van pas. Vanuit je eigen onderzoeksvraag bepaal je welke gespreksvorm het meest geschikt is. Hoe vertaal je deze vervolgens naar jouw praktijk?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor een brede groep corporatiemedewerkers die regelmatig in gesprek gaat met huurders. Of voor medewerkers die graag meer in gesprek willen, maar niet goed weten hoe. Denk daarbij aan woonconsulenten, klantconsulenten, participatie medewerkers, medewerkers wijkontwikkeling of sociaal beheer, beleidsadviseurs, communicatieadviseurs of managers wonen.