Slopen of verduurzamen?

Aedes

maandag 21 november 2022 13:00 - 15:00
Online
Online evenement
0,-

In de Nationale Prestatieafspraken is afgesproken om al het bezit met een E-, F- en G-label uiterlijk in 2028 uit te faseren. Veel corporaties vragen zich af wat de beste aanpak is: slopen of verduurzamen? Dit kan een lastige kwestie voor corporaties zijn waarin veel afwegingen meespelen. Denk aan sociale cohesie, duurzaamheid, toekomstige woonbehoeftes. Én: welke aanpak is financieel haalbaar?  

In deze webinar leggen we eerst uit wat de afspraken zeggen over de EFG-labels en hoe je de Aedes-routekaart kan gebruiken om plannen te maken voor EFG-labels in jouw bezit. Vervolgens vertellen 2 corporaties over hun plannen, knelpunten en oplossingen die ze ervaren bij verduurzaming én sloop-nieuwbouw. Hierna gaan we met een panel en het publiek in gesprek: waar liggen de grootste knelpunten en hoe kunnen we samen versnellen? Ontdek welke aanpak het beste past bij jouw bezit en meld je aan!

Voor wie?
Deze webinar is interessant voor iedereen die de keuzes maakt over het verduurzamen van woningen en het uitfaseren van EFG-labels.

Je kunt je voor deze webinar aanmelden tot 16 november.
 

Programma

  • 13.00 Welkom en inleiding
  • 13.05 Presentatie: Wat zeggen de Nationale Prestatieafspraken over E-, F- en G-labels?
  • 13.15 Presentatie: Plannen maken over EFG met de routekaart
  • 13.30 Presentatie: Waarom kiezen voor sloop-nieuwbouw bij EFG?
  • 13.45 Presentatie: Waarom kiezen voor verduurzaming bij EFG?
  • 14.05 Samen in gesprek over uitfaseren EFG
  • 14.55 Afsluiting