Aan de slag met de Aedes-spendanalyse

Aedes vereniging van woningcorporaties

donderdag 24 november 2022 10:00 - 12:00
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Met een spendanalyse besparen woningcorporaties op inkoopkosten en kunnen ze actief sturen met concrete data. Maar het kan een dure en ingewikkelde opgave zijn. Met data van een fictieve corporatie gaan we tijdens deze sessie op 24 november aan de slag met de Aedes-spendanalyse.

De Aedes-spendanalyse liet Aedes speciaal voor corporaties ontwikkelen door Purfaction. Zo’n spendanalyse neemt gegevens van de crediteurenadministratie onder de loep: gegevens van inkoopvolume, facturen, leveranciers, kostensoorten en kostenplaatsen.

Met een gedegen analyse kun je het inkoop-, contract- en leveranciersmanagement structureel organiseren. Het geeft inzicht in de samenhang tussen de bestedingen van verschillende afdelingen, of bepaalde leveranciers een hoog inkooprisico opleveren of van grote invloed zijn op het bedrijfsresultaat. Het enige dat je nodig hebt, zijn data van de financiële afdeling. Zo kun je eenvoudig een eigen spendanalyse maken.

Kijk ook eens bij

Programma

In deze sessie oefenen we met de data van een fictieve corporatie, laten we praktijkvoorbeelden zien en kijken we naar de volgende stappen. Aan het woord komen Gaby van der Peijl van Aedes en Jeroen Corts van Purfaction. Er is ruimte om te oefenen met de fictieve spendanalyse en uiteraard voor inhoudelijke vragen.

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop.

Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.