Versnellingslab Circulair Bouwen

Groene Huisvesters, Alba Concepts, Cirkelstad en Platform31 

dinsdag 29 november 2022 14:00 - 16:30
Online
Online evenement
0,-

Woningcorporaties helpen om concrete stappen te zetten naar een circulaire praktijk bij het (ver)bouwen. Dat is het doel van het Versnellingslab Circulair Bouwen, het meerjarige leer- en ontwikkelprogramma dat Groene Huisvesters, Alba Concepts, Cirkelstad en Platform31 gezamenlijk aanbieden. 

Het Versnellingslab is een meerjarig programma.  Je werkt samen met andere corporaties  in een besloten, veilige omgeving om kennis uit te wisselen en te experimenteren. Zo komen we in 3 stappen tot circulair bouwen:

  • 1e jaar: verhelderen & definiëren van circulair bouwen
  • 2e jaar: verankeren in beleid & verdiepen kennis
  • 3e jaar: verbreden & opschalen

Voor wie?

Het Versnellingslab is voor medewerkers die op toezichthoudend, bestuurlijk of op operationeel niveau werkzaam zijn bij woningcorporaties. De drie groepen (toezicht, bestuur, operationeel) krijgen elk een eigen programma, waarvan een deel gezamenlijk. Wij nodigen corporaties dan ook uitdrukkelijk uit om medewerkers uit verschillende niveaus van de organisatie in te schrijven; dit verhoogt het rendement van het programma. Het versnelt het integreren van circulair bouwen in zowel beleid als projecten en vergemakkelijkt de interne samenwerking.

Data bijeenkomsten

  • 29 november 2022: Kick-off/introductie
  • 17 januari 2023: 2e werksessie
  • 7 februari 2023: 3e werksessie
  • 14 maart 2023: Casusbezoek