Opdrachtgeven en kennis van de markt

Aedes vereniging van woningcorporaties

donderdag 8 december 2022 13:30 - 16:30
Faculteit Bouwkunde TU Delft
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
3

Wat hebben marktpartijen nodig en welke keuzes maken zij om wel of niet met jouw organisatie te willen en kunnen werken? Wat moet je weten van de markt en de bedrijfsvoering van je partners? En wat wil je weten? Dat staat centraal in deze bijeenkomst donderdagmiddag 8 december 2022 in Delft.

Corporaties opereren in verschillende ‘markten’: nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Waardoor worden deze markten gekenmerkt? Welke spelers opereren er? Hoe kijken deze spelers naar samenwerking met jouw corporatie? Welke afwegingen maken marktpartijen om wel of niet in te schrijven op een tender? Wat is de invloed van de economische ontwikkeling in de markt voor de aantrekkelijkheid van je contract of de handelwijze van je marktpartijen?

Kennis verwerven

Vragen genoeg. Daarom gaat professor Marleen Harmans, leerstoel publiek opdrachtgeverschap in de bouw TU Delft, tijdens de bijeenkomst in op de wijze hoe je de benodigde kennis van de markt kunt verwerven. En welke kennis essentieel is.

Over de kennis van corporaties over marktpartijen en vice versa gaat Marleen in gesprek met Liesbeth Groeneveld, directeur-bestuurder Woonkracht10, en Hans van der Krogt, directeur Smits Vastgoedzorg. Waarbij aandacht is voor de toegevoegde waarde van samenwerkingsvormen vanuit de ogen van corporaties en marktpartijen, en de bedrijfsvoering en cultuur van (lokale) marktpartijen. Wat is er nodig om als corporatie een aantrekkelijke partij te zijn in de huidige krappe markt? En hoe krijg je dan toch het beste uit je relatie met de marktpartij?

Tijdens de bijeenkomst is er ook ruim de mogelijkheid om ervaringen hierover te delen.

Programma

13.30 uur  Inloop
14.00 uur  Welkom, introductie, vraaggesprek Marleen Hermans met Liesbeth Groeneveld en Hans van der Krogt over het vakgebied opdrachtgeverschap in relatie tot de markt.
14.45 uur  Pauze
15.00 uur  Intervisie/workshop in groepen met als centraal thema: Interactie met kennis van de markt. (1) Marktkennis, (2) Doelgericht selecteren, (3) Benutten innovatiekracht & kennis, (4) Interactie, partnership, samenwerking (= Maturity Model Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw, aspect 8)
16.00 uur  Reflecties met de deelnemers
16.30 uur  Borrel

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop. 
Let op: log eerst in op MijnAedes (rechtsboven) voordat je je aanmeldt. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 3 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. In de PE-portal kunnen bestuurders hun punten registreren.