Inspiratiesessie en workshop Optoppen de Nieuwe Norm

De Bouwcampus, Holland Houtland, SUM, RVO en Provincie Zuid-Holland

Het volledige programma wordt actief ondersteund door Aedes, Platform31 en BZK.

maandag 12 december 2022 12:00 - 17:30
0,-

Provincie Zuid-Holland heeft onlangs de ambitie uitgesproken de komende 8 jaar 235.460 woningen bij te bouwen. Dit zal vooral binnenstedelijk plaatsvinden. Optoppen is dan een ideaal middel om deze groei te realiseren. Daarbij is gezien de toenemende klimaatcrisis en materialen schaarste het gebruik van biobased materialen essentieel. De focus van deze bijeenkomst zal dan ook liggen op biobased optoppen in de provincie Zuid-Holland.

Het programma begint met een optionele rondleiding over The Green Village, het living lab op de TU Delft campus. Na inspirerende presentaties van o.a. team SUM en Boom Builds, duiken we in de juridische uitdagingen van optoppen en hoe je draagvlak creëert. Vervolgens zullen we met de data-analyse van De Bouwcampus verkennen waar kansrijke ‘optop-families’ in de provincie Zuid-Holland aanwezig zijn en daarvan kort 3 usecases bespreken. De tweede helft van de bijeenkomst staat in het teken van matchmaking. Allereerst pitchen een aantal woningfabrikanten hun plannen en vorderingen voor concrete optop-producten. Daarna vormen ze door speeddates met gebouweigenaren, gemeenten en ondersteunende adviseurs teams om hun te helpen deze zo snel mogelijk door te ontwikkelen en toe te passen. We sluiten de middag af met een borrel.