Sectorbrede inkoop- en aanbestedingskalender

Aedes

dinsdag 14 februari 2023 13:00 - 14:30
Eigen werkplek (Zoom)
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
1,5

Met een sectorbrede inkoop- en aanbestedingskalender kunnen corporaties opdrachtgeverschap professionaliseren. Wil je weten hoe? Meld je dan aan voor één van de kennissessies over de digitale inkoop- en aanbestedingskalender voor de hele sector. De sessies vinden plaats op 10 januari, 14 februari en 14 maart 2023.

Wat is een inkoop- en aanbestedingskalender?

Een inkoop- en aanbestedingskalender (IAK) is een overzicht van wanneer welke aanbestedingen moeten starten om tot een overeenkomst met een marktpartij te komen. Op een IAK staan met name de projecten die het meest bijdragen aan de organisatiedoelstellingen, en waarmee veel risico en geld is gemoeid.

Denk aan nieuwbouwprojecten, maar ook onderhoud, inhuur en ICT. Door  een landelijke kalender te maken voor de hele sector ontstaan er kansen voor versnelling en verbetering van gezamenlijke projecten. Het samen organiseren van flexwoningen is daar een goed voorbeeld van.

Kijk ook eens bij

Flexwoningen op de IAK

Moderne flexwoningen kunnen spoedzoekers (denk aan gescheiden mensen, economisch daklozen, Oekraïense vluchtelingen of statushouders) snel een volwaardig energiezuinig huis bieden. Daarom willen woningcorporaties de komende jaren een flink aantal flexwoningen bouwen. Om corporaties te ondersteunen zette Aedes de flexwoningen op de inkoop- en aanbestedingskalender.

Wat staat er op het programma?

De kennissessie gaat in op:

  • de inkoop- en aanbestedingskalender
  • (inkoop) samenwerking
  • samenwerking bij de bouw van flexwoningen

Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie is de sessie interessant?

De sessie is bedoeld voor inkopers, contractmanagers, en iedereen die zich bezighoudt met (complexe) inkooptrajecten.

Geïnteresseerd?

Meld je aan voor één van de digitale Zoom-sessies. Op het aanmeldformulier maak je de keuze voor 10 januari, 14 februari of 14 maart 2023.