Aedes-lezing 2023 de Waarde van Wonen

Aedes vereniging van woningcorporaties

woensdag 15 februari 2023 15:30 - 18:30
0,-

Gratis

De woningmarkt beheerst nog volop het maatschappelijke debat. Schaarste van woningen versterkt de discussie wie toegang krijgt tot deze ‘markt’ die geen markt is maar een grondrecht. Iedereen kent intussen wel iemand die dringend op zoek is naar een passende woning. Ook de energiecrisis legt bloot hoe basaal een comfortabele, duurzame woning is.

De volkshuisvestelijke opgave blijft de komende jaren enorm en vergt een inspanning van alle partijen. De waarde van wonen is evidenter dan ooit. Wonen is zoveel meer dan een dak boven je hoofd. Het is de basis voor alle aspecten van je leven.`

Aedes is in 2022 begonnen met een lezing over de waarde van wonen. Wat is de impact van een fijne, veilige thuisbasis op ons welzijn? In de eerste lezing deelde Mariëtte Hamer als toenmalig voorzitter van de Sociaal-Economische Raad haar reflecties op dit thema.

Tijdens de tweede lezing op 15 februari 2023 neemt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, u graag mee in zijn kijk op de waarde van wonen in relatie tot grootstedelijke problematiek. Hoe kan een stadsbestuur kwetsbare wijken en de mensen die er wonen perspectief bieden?

Bijeenkomst is uitsluitend voor genodigden

Geen uitnodiging ontvangen en behoort u tot de groep bewindslieden, landelijk en gemeentelijke politici, bestuurders woningcorporaties, partners in wonen en media, stuur dan een mail aan Jolanda Maas, manager communicatie.

Een uitnodiging ontvangen? Meld je komst dan aan via onderstaande roze aanmeldknop.