Kennissessie Digitale Inkomensverklaring

Aedes

dinsdag 28 maart 2023 10:30 - 11:45
De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS)
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Er is op dit moment een wetsvoorstel in de maak waardoor woningcorporaties en woonruimteverdelers met het BurgerServicenummer (BSN) mogen werken bij het digitaal uitvoeren van de inkomensverklaring. De verwachting is dat deze wet in de zomer van 2023 in werking treedt. Om corporaties voor te bereiden op de invoering van BSN organiseren we een kennissessie op 28 maart 2023. Hier hoor je wat het digitaal delen van inkomensgegevens inhoudt, en wat je moet doen om ermee aan de slag te kunnen.

Achtergrond

Sinds 2021 krijgen woningzoekenden in de 3 regio’s (Rijnmond, Haaglanden en Utrecht) al een voorproefje van de snellere en veiliger manier om inkomensinformatie te delen voor een sociale huurwoning. De resultaten zijn zeer positief, zowel voor de woningzoekenden als woningcorporaties en woonruimteverdelers. Het leidt tot meer gemak en minder administratieve lasten.

Het wetsvoorstel dat in voorbereiding is, geeft corporaties de mogelijkheid om het BSN te verwerken. Zo krijgen ze meer betrouwbare gegevens over de naam, woonplaats en het huidige adres van de woningzoekende. Zodra de wetswijziging rond is kan de koppeling met MijnOverheid.nl, die de digitale inkomensverklaring regelt, landelijk worden uitgerold. 

Kijk ook eens bij

Kennissessie

De digitale inkomensverklaring gebruikt het BSN als identificerend middel, waarmee corporaties een enorme efficiencysprong kunnen maken. Wat houdt dit precies in? En wat betekent dit voor de woningzoekende en je eigen organisatie en wat moet je doen om ermee aan de slag te gaan? Dat komt aan bod tijdens deze kennissessie.

Programma

09.30 uur Inloop
10.30 uur Presentatie Danny Molendijk, projectleider Digitale Inkomensverklaring
12.00 uur Netwerk lunch

Voor wie is het interessant?

De sessie is bedoeld voor IT-managers en managers Informatievoorziening, maar ook voor managers Wonen, Directeur-bestuurders en iedereen die geïnteresseerd is om de woningtoewijzing sneller, veiliger en makkelijker te maken.

Ben je geïnteresseerd? Meld je snel aan via de roze aanmeldknop, want vol is vol.

Locatie

De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS) is een centrale en goed bereikbare plek voor velen. Kom je met de auto, dan kun je deze gemakkelijk en gratis voor de deur parkeren. Kom je met het openbaar vervoer, dan rijden er tussen 8.30 en 18.00 uur 4 keer per uur pendelbussen voor 25 personen tussen het NS-station Maarssen en DUS. Graag bij het aanmelden aangeven of je hiervan gebruik wenst te maken.

Ps: Deze bijeenkomst vindt plaats tijdens de eerste kennis- en netwerkdag. We bieden dan meerdere fysieke sessies over uiteenlopende onderwerpen aan op 1 locatie in het midden van het land. De lunchpauze is een mooi moment om collega’s te ontmoeten en te netwerken. Dat kan natuurlijk ook tijdens de borrel aan het einde van de middag. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een werkplek op de locatie, als je voor of na je sessie nog een online meeting hebt of gewoon wat wilt werken. Kortom: misschien staat er nog wel een sessie op het programma die jouw interesse heeft.