Kennissessies inkoop en opdrachtgeverschap

Aedes

dinsdag 28 maart 2023 10:30 - 16:30
De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS)
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Tijdens de eerste kennis- en netwerkdag op 28 maart 2023 organiseren we in Utrecht 3 kennissessies over alles wat te maken heeft met inkoop en opdrachtgeverschap.

10.30 – 12.00 uur: Netwerk inkoop & contractmanagement

De eerste sessie staat in het teken van elkaar beter leren kennen. Het is tenslotte al weer 2 jaar geleden dat het netwerk bij elkaar kwam. Naast netwerken kun je in dit deel de volgende onderwerpen verwachten:

 • Werkafspraken netwerk (community, inkoopkalender)
 • Stand van zaken Aedes (flexwoningen, programma onderhoud, Aanbesteden, nieuwe leidraden, nieuwe inkoopvoorwaarden)
 • Goede praktijkvoorbeelden met elkaar delen
 • Prijsstijgingen en betaalbaarheid (brainstorm)
 • Nieuwe voorzitter

Deze sessie is in principe voor leden van het Aedes-netwerk inkoop & contractmanagement netwerk. Nog geen lid maar ben je wel verantwoordelijk voor inkoop of contractmanagement? Ook dan ben je van harte welkom. Meld je dan niet alleen aan voor de kennissessie, maar ook voor het netwerk via het aanmeldformulier.

Expert
Gaby van der Peijl
Gaby van der Peijl
Adviseur opdrachtgeverschap & inkoop

13.00 - 14.30 uur: Opdrachtgeverschap & Resultaat Gericht Samenwerken

Bij Resultaatgericht Samenwerken (RGS) werken alle partners samen aan de beste investeringen in vastgoed en de slimste onderhoudsaanpak. Centraal hierbij staan: efficiënte bedrijfsprocessen en continu verbeteren, grip op directe én indirecte kosten, het proces en klanttevredenheid. RGS en professioneel opdrachtgeverschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat we dit ook samenbrengen in deze sessie.

Aan bod komen:

 • Inkoopgroeimodel in welke fase zit jij? (Gaby van der Peijl - Aedes)
 • Resultaat Gericht Samenwerken, zonder goede basis, lukt dat? (Remco Roozenboom en Mildred Hermsen - Kleurrijk Wonen)
 • Variantenstudie in 1 dag (Egbert Kunst - Cazas Wonen)

Deze sessie is geschikt voor inkopers, contractmanagers, projectleiders en medewerkers onderhoud & vastgoed, assetmanagers en uiteraard iedereen die er baat bij heeft om op een professionele manier samen te werken met opdrachtnemers. Directeur-bestuurders kunnen voor deze sessie 1,5 PE-punt krijgen.

15.00 - 16.30 uur: Contract- & leveranciersmanagement

Iedere corporatie regelt het contractbeheer anders. Dit heeft een nauwe relatie met de mate van inkoopvolwassenheid. Bij het inrichten van het contractmanagement is het noodzakelijk om na te gaan wat de doelstellingen van de organisatie zijn en hoe deze zich laten vertalen in de visie op contractmanagement.

Bij het monitoren en bijsturen van de gewenste prestaties van leveranciers hoort ook het oplossen van knelpunten en problemen in de relatie met leveranciers. Inkoop, aanbesteden, contracten, gunnen op waarde, contract beheer, contractmanagement en leveranciersmanagement. Hoe ver is jouw corporatie al?

Aan bod komen:

 • Contract- & leveranciersmanagement (Gaby van der Peijl - Aedes)
 • Ambitie & Plan van aanpak, begin met een meting (Relus Kuijpers - AevesBenefit)
 • Meting in de praktijk (Laura Fütterer - Zayaz/Lente)

Deze sessie is bedoeld voor contractbeheerders, contractmanagers, inkopers en uiteraard iedereen die er baat bij heeft om op een professionele manier contract- & leveranciersmanagement in te richten. Directeur-bestuurders kunnen voor deze sessie 1,5 PE-punt krijgen.

Aanmelden?

Wil je 1 of meerdere sessies bezoeken? Meld je dan aan via de roze aanmeldknop. Op het aanmeldformulier kun je kiezen naar welke sessie(s) je wilt gaan.

Locatie

De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS) is een centrale en goed bereikbare plek voor velen. Kom je met de auto, dan kun je deze gemakkelijk en gratis voor de deur parkeren. Kom je met het openbaar vervoer, dan rijden er tussen 8.30 en 18.00 uur 4 keer per uur pendelbussen voor 25 personen tussen het NS-station Maarssen en DUS. Graag bij het aanmelden aangeven of je hiervan gebruik wenst te maken.

Ps: Deze bijeenkomst vindt plaats tijdens de eerste kennis- en netwerkdag. Naast bovenstaande 3 sessies bieden we ook sessies over andere onderwerpen aan. De lunchpauze is een mooi moment om collega’s te ontmoeten en te netwerken. Dat kan natuurlijk ook tijdens de borrel aan het einde van de middag. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een werkplek op de locatie, als je voor of na je sessie nog een online meeting hebt of gewoon wat wilt werken.