Kijkje in de Keuken: Van Wanrooij, project Luistruik

Netwerk Conceptueel Bouwen

donderdag 30 maart 2023 09:30 - 13:00
Auberge Vincent Parkhotel
0,-

Project Luistruik is een samenwerking tussen de Eindhovense corporatie Woonbedrijf, Van Wanrooij, provincie, gemeente en BPD. In Park Luistruik, het nieuwbouwplan in Nuenen, realiseren zij circa 200 woningen en appartementen. Die bouwen ze niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die na elkaar in verkoop gingen. De woningen bevinden zich hartje centrum en zijn voor iedere leefstijl en leeftijd om zo diversiteit in de wijk te bieden.

De woningen van Van Wanrooij zijn al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van de woning en elektriciteit opwekken. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte. De woningen beschikken over zonnepanelen, Groen Dak (sedum), een EPC van 0,26, vloerverwarming en een bodemwarmtepomp.

Vanuit van Wanrooij zal Hendrik Hulscher, regiomanager Van Wanrooij u meenemen door deze prachtige nieuwbouwwijk.

Programma

9:30 - 10:00 Ontvangst Auberge Vincent Parkhotel, Nuenen (Park 69, 5671 GC Nuenen)

10:00 - 11:00 Doorloop bouwplaats Project Luistruik Nuenen

11:00 - 12:30 Uiteenzetting Modelovereenkomst 2.0

12:30 -13:00 Lunch

Modelovereenkomst 2.0

In februari een jaar geleden brachten we de modelovereenkomst Conceptueel Bouwen uit. Ondertekend door Aedes en Bouwend Nederland. Inmiddels een jaar verder hebben we deze aangevuld met ervaringen uit de praktijk. En er was grote behoefte aan de toevoeging van een verzekeringsparagraaf. De vernieuwde verzie zal worden gepresenteerd door o.a, Lotte Blumm, advocaat Dirk Zwager en Olga Görts, NCB.