Locatiebezoek: verplaatsbare modulaire woningen

Platform 31

donderdag 20 april 2023 10:00 - 16:30
Eindhoven en Rosmalen
0,-

Om het woningtekort aan te pakken zijn jaarlijks 100.000 nieuwe woningen nodig, waaronder 15.000 verplaatsbare modulaire woningen die in de fabriek worden gemaakt. Minstens zo belangrijk als het realiseren van de aantallen, is de vraag hoe je invulling geeft aan een gebiedsontwikkeling met woningen die er maar voor een aantal jaren staan. Tijdens dit locatiebezoek krijg je antwoord op de vraag: hoe ontwikkel je een buurt met verplaatsbare woningen die er tijdelijk blijven staan?

STEK en Buurtschap te Veld

Op 20 april bezoek je 2 locaties: STEK (De Groote Wielen in Rosmalen) en Buurtschap te Veld (Eindhoven). Bijzonder aan deze locaties is dat ze buiten de stad liggen, relatief grootschalig zijn en dat er bij de ontwikkeling van deze buurten veel aandacht is voor groen en het vormen van een gemeenschap. Naast overeenkomsten zijn er echter ook belangrijke verschillen. Woningcorporatie Zayaz en gemeente Eindhoven nemen je mee in een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling en placemaking.