NCB Kennissessie: Wet Kwaliteitsborging Conceptueel bouwen

Netwerk Conceptueel Bouwen

vrijdag 21 april 2023 09:00 - 12:00
0,-

Bouwen kan slimmer, sneller en schoner, mét een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. De komst van de Wet Kwaliteitsborging biedt aanbieders van woningconcepten kansen zich te onderscheiden van de traditionele bouwers. Veel conceptaanbieders zijn er klaar voor! 

Is de Wkb het antwoord op de vraag om typegoedkeuring?

Tijdens deze bijeenkomst hoor je meer over de door NCB ontwikkelde Scan Kwaliteitsborging voor Conceptuele Bouw in samenwerking met de kopgroep deelnemers aan het project dat NCB samen met BouwKwaliteit Plus en PlanGarant ruim 2 jaar geleden startte. In nauwe samenwerking onderzochten onze leden in hoeverre zij Wkb-proof zijn, en welke stappen nog genomen moeten worden om de inzet van externe kwaliteitsborgers tot een minimum te beperken.

Sprekers

  • Olga Görts – van de Pas, Netwerk Conceptueel Bouwen
  • Tjebbe Römer - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • Wico Ankersmit - Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland
  • Erik Schot - PlanGarant en Marcel Ponjee - BouwKwaliteit Plus
  • Arno Kleisterlee – Heijmans Woningbouw Zuidwest
  • Jack van Hoof - BouwQ
  • Mick Knoben - Barli
  • Marco van Meel - SWK

Aansluitend zal er een lunch klaar staan en is er tijd om na te praten.