Benchaction: De nieuwbouwopgave in de praktijk

Aedes

maandag 12 juni 2023 14:00 - 15:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
2

Nieuwbouw zit in de lift, maar er zijn grote sprongen nodig. In de afgelopen periode is meer nieuwbouw gerealiseerd dan het jaar ervoor. Om de ambities uit de Nationale Prestatieafspraken te halen moet er verder worden opgeschaald. De ambitie is om tussen 2022–2030 in totaal 250.000 DAEB-woningen en 50.000 niet-DAEB woningen te realiseren.

Hoe krijgen corporaties hun nieuwbouwplannen gerealiseerd en hoe is dat georganiseerd in hun organisatie? Hoe vinden ze bouwlocaties en regelen ze tijdig vergunningen? Hoe werken ze hierin samen met de gemeente?

Deze benchactionsessie gaat over de resultaten van de Aedes-benchmark én Aedes-forecast. De Aedes-benchmark geeft inzicht in het aantal en de kenmerken van gerealiseerde nieuwbouwwoningen van afgelopen jaar. De Aedes-forecast geeft inzicht in de ambities, plannen, hardheid en knelpunten van de nieuwbouwopgave.

Daarna neemt senior ontwikkelmanager Hans Peter van Leeuwen ons mee in de praktijk bij Woonstede uit Ede. Hoe houden zij de realisatie van nieuwbouwwoningen op peil houden?

Kijk ook eens bij

Programma:

  • Opening en welkom – Kathalijne van den Brekel en Ivar Kramer (Aedes)
  • Aedes benchmark en forecast, woningbouwopgave  - Ivar Kramer (Aedes)
  • Praktijkvoorbeeld Woonstede (Ede) – Hans Peter van Leeuwen (Woonstede)
  • Mogelijkheid tot het stellen van vragen

Ben je erbij?

Meld je dan aan via de roze aanmeldknop.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie.