Aan de slag met de gedragscode soortenbescherming

Aedes

dinsdag 27 juni 2023 10:00 - 11:30
Eigen werkplek (Teams)
Online evenement
0,-

Gratis

De Gedragscode soortenbescherming voor woningcorporaties helpt corporaties bij het naleven van de Wet Natuurbescherming. Hierdoor lopen renovatietrajecten minder vertraging op. Maar hoe ga je aan de slag met de gedragscode? Je hoort het tijdens deze webinar op 27 juni 2023.

De Wet natuurbescherming (Wnb) leidt vaak tot knelpunten bij verduurzaming. Door de benodigde vergunningen voor flora en fauna lopen veel woningcorporaties vertraging op bij renovatie- en onderhoudsprojecten. In enkele gebieden hebben woningcorporaties een soortenmanagementplan (SMP). In andere gebieden lukt dit niet.

Gedragscode

Nu heeft Aedes samen met een aantal corporaties, OnderhoudNL en Arcadis een gedragscode opgesteld. De minister van LNV heeft deze (Aedes-)gedragscode goedgekeurd.

In de Aedes-gedragscode staan maatregelen die corporaties moeten nemen bij renovatiewerkzaamheden of onderhoud aan woningen. Deze maatregelen voorkomen of beperken schade aan beschermde dieren en planten. Van deze maatregelen is bewezen dat ze werken. Als een corporatie kan aantonen dat zij volgens de voorwaarden van de gedragscode werkt, is het niet nodig een ontheffing van de Wet Natuurbescherming aan te vragen bij de provincie.

Kijk ook eens bij

Webinar

Tijdens de webinar maken we je wegwijs in alles over flora en fauna. Wat is het verschil tussen een Soortenmanagementplan en een generieke ontheffing? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende instrumenten?

Ook de Aedes-gedragscode komt uitgebreid aan bod. Wat verandert er met de gedragscode? In welke situatie kan die worden toegepast? Hoe richt je je organisatie in voor het gebruik?

Geïnteresseerd?

Meld je aan via de roze button