Webinar resultaten Aedes-forecast

Aedes

donderdag 29 juni 2023 11:00 - 12:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Benieuwd naar de resultaten van de Aedes-forecast 2023? Tijdens de webinar op donderdag 29 juni van 11.00 - 12.30 uur bespreken Barend van de Kraats en Erik van Assen de belangrijkste inzichten vanuit de Aedes-forecast.

De belangrijkste inzichten:

  • Hoe staat het met de plannen van corporaties op het gebied van beschikbaarheid (nieuwbouw), betaalbaarheid, verduurzaming en leefbaarheid?
  • Liggen we als sector op koers om de Nationale Prestatieafspraken waar te maken?
  • En waar zitten de uitdagingen, knelpunten en afhankelijkheden van partners in de regio zoals de gemeente?

De Aedes-forecast helpt corporaties in beeld te brengen in hoeverre de ambities uit de gemaakte Nationale Prestatieafspraken (NPA) worden omgezet in plannen, zowel op landelijk als op woondealregio niveau. Ook maakt het inzichtelijk tegen welke knelpunten corporaties aanlopen bij de uitvoering van deze plannen, zodat ze samen met collega-corporaties en stakeholders kunnen zoeken naar oplossingen.  

Frank Roerdinkholder, manager Financiën & Automatisering bij Domijn, is enthousiast over de mogelijkheden die de forecast gaat bieden. ‘Met de data die beschikbaar komen krijgen we nog beter inzicht waar de knelpunten zitten om onze plannen te realiseren en kan Domijn daar proactief op sturen.’ Hij vertelt ons er alles over tijdens de webinar. ‘Deze informatie gaat mij enorm helpen in de gesprekken die ik voor de zomer ga starten over de meerjarenbegroting 2024. Maar ook mijn collega’s die met de gemeente nieuwe prestatieafspraken moeten gaan maken, zullen geholpen zijn met de forecast.’

Ben je erbij? Meld je dan aan via roze aanmeldknop.