Stoomcursus Circulaire Businesscase voor woningcorporaties

Aedes

maandag 18 september 2023 10:00 - 12:30
Online
Online evenement
0,-

Hergebruik van materialen in een renovatieproject, bio-based isolatieaanpak of demontabele nieuwbouwconcepten… Circulariteit wordt steeds belangrijker voor woningcorporaties. In de Nationale Prestatieafspraken staat dat we stimuleren om bij renovatie, onderhoud en nieuwbouw circulaire alternatieven toe te passen. Zolang dit in balans is met de kosten.

Maar hoe beoordeel je of circulaire plannen wel óf niet haalbaar zijn? In deze online webinar gaan we in op de circulaire businesscase. Wat is circulariteit? Hoe kunnen we berekenen of circulair werken financieel haalbaar is voor corporaties? Wat is het effect van circulariteit op de businesscase? Hoe weeg je circulariteit mee in de financiele besluitvorming?

We delen de geleerde lessen van 2 onderzoeken naar de circulaire businesscase bij woningcorporaties. 2 corporaties delen hun ervaring in het afwegen van circulaire kosten en baten. Wat lukt wel én wat lukt (nog) niet? Leer ook hoe jij het gesprek over circulariteit kan aangaan bij jouw corporatie en meld je nu aan.

Voor wie?

In deze webinar brengen we ‘de stenen’ en ‘het geld’ bij elkaar. Samen gaan we in gesprek over circulariteit. Deze webinar is voor:

  • Controllers, assetmanagers, projectontwikkelaars, leden van de IC en andere financials die willen leren wat circulariteit is én hoe het raakt aan hun werkveld.
  • Duurzaamheidsadviseurs, strategen, vastgoedmanagers en projectleiders die meer willen leren over de financiële kant van de circulaire plannen die zij (willen) maken.

Voorlopig programma

  • De basis: Wat is circulair werken bij corporaties én hoe rekenen we aan haalbaarheid?
  • Uitkomsten onderzoek: Effect van circulariteit op de businesscase van woningcorporaties (door Clearspin)
  • Uitkomsten onderzoek: Hoe weeg je circulariteit mee in de financiële besluitvorming? (door BDO)
  • Praktijkvoorbeeld: circulaire kosten en baten vergelijken in scenario’s (door Vidomes en Alba Concepts)
  • Praktijkvoorbeeld: circulair werken met een budgetbenadering (door Weller en PVM)
  • Hoe kun je zelf aan de slag?