Groene Huisvesters: Huurders op groen

Groene Huisvesters

woensdag 20 september 2023 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Waar is het percentage versteende tuinen het hoogst? Waar kleurt het rood op de kaarten van hittestress en blauw op de kaarten voor wateroverlast? Huurders van corporaties zijn het meest kwetsbaar voor het veranderde klimaat. Hoe maken we huurders bewust van de risico’s? Wat kunnen zij bijdragen aan een groenere woonomgeving? En hoe kunnen we hen daarbij helpen?

Deze vragen staan centraal in programma ‘Huurders op groen’. Groene Huisvesters, Woonbond en de vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (vereniging GDO) met op lokaal niveau Natuur- en Milieucentra (NME-centra) werken hierin samen. Wat kan ‘Huurders op groen’ voor jouw huurders betekenen?

  • René Munsters, programmamanager duurzame ontwikkeling bij vereniging GDO, gaat in op ‘Huurders op groen’ en hoe de NME-netwerken huurders bereiken en inspireren om groener te leven.
  • Anneke van Gijzen, NMXC vertelt over haar rol vanuit een NME-centrum in de Haarlemmermeer en de acties die zij met en voor huurders van corporaties organiseert.
  • Marjan Kootwijk gaat in op de aanpak van Ymere om samen met huurders te werken aan een groene woonomgeving en de partners die hierin een rol spelen.

Corporaties kunnen aanhaken bij ‘Huurders op Groen’. Wil jij meedoen, stuur een mail naar [email protected].

Neem jouw eigen huurdersorganisatie mee naar deze sessie.

Gratis dankzij een bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en RVO.