Webinar Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: wat moet je weten en kunnen als opdrachtgever?

Aedes

vrijdag 29 september 2023 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-
PE-punten
2

De nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen treedt vanaf 1 januari 2024 gefaseerd in werking. Het doel van de wet is verbetering van de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht. Ook zorgt de wet voor meer duidelijkheid rondom aansprakelijkheid i.v.m. bouwfouten. Voor woningcorporaties heeft de nieuwe wet gevolgen.

Wat betekent de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen voor jouw corporatie? Wat verandert er in jouw rol als opdrachtgever, wat gaat er anders in het bouwproces? En hoe vul je de rol van kwaliteitsborger dan in? 

Wil je goed zijn voorbereid, schrijf je dan in voor de webinar Kwaliteitsborging voor het bouwen. We gaan hier in op vragen als: hoe verhoudt een corporatie zich tot de kwaliteitsborger? Wie contracteert de kwaliteitsborger? Welke verschillende kwaliteitsborgingsinstrumenten zijn er? Wat betekent dit alles voor de rol van de gemeente, wat doen zij nog wel en wat niet meer?

Ook op het gebied van het bouwrecht gaat er het nodige veranderen. Hoe gaan de aansprakelijkheidsregelingen (UAV, DNR, UAV-GC) werken onder deze nieuwe wet? Wie wordt waarvoor verantwoordelijk als er iets misgaat in de bouw? Ook daarop willen we in deze webinar antwoord geven.  

Hajé van Egmond van het ministerie van BZK neemt ons mee in het algemene verhaal van de wet. Wico Ankersmit van de Vereniging van Bouw- & Woningtoezicht gaat in op de rol van de kwaliteitsborger in relatie tot de rol van de gemeente en Marco de Boer van VBTM Advocaten gaat in op de actuele zaken van het bouw- en contractrecht onder de WKB.

Voor wie is deze webinar interessant?

Medewerkers nieuwbouw, projectleiders nieuwbouw, projectontwikkelaars nieuwbouw, managers en directieleden nieuwbouw, bestuurders, medewerkers juridische zaken, contractmanagers.