Lancering Leidraad voor vastgoedsturing

Aedes

maandag 9 oktober 2023 10:00 - 12:00
Online
Online evenement
0,-
PE-punten
2

Met de -Leidraad Vastgoedsturing geeft Aedes jullie inzicht in de strategische kant van vastgoedsturing om zo een bijdrage te leveren aan onze maatschappelijke opgave. Benieuwd naar deze  leidraad? Meld je dan aan voor de digitale lancering op 9 oktober via Zoom.

Programma

De lancering van de leidraad staat in het teken van bewustwording van strategische vraagstukken bij vastgoedsturing. Bewustwording in de hele organisatie: van vastgoedsturing in de bestuurskamer tot bij medewerkers in de uitvoering. Hierin zijn (intern) samenwerken, verandering en groei de sleutelwoorden. Als corporaties de interne organisatie op orde hebben, kunnen zij meerdere projecten bundelen om een goede verbinding te maken tussen nieuwbouw en de verschillende soorten onderhoud. Op die manier ontstaat programmadenken.

Met een praktijkvoorbeeld van KleurrijkWonen en de leidraad slaan we de brug van theorie naar praktijk. Uiteraard is er ruimte voor discussie en vragen.

Waarom een Leidraad Vastgoedsturing?

De omgeving van een corporatie is dynamisch: wetgeving, technische mogelijkheden, omgevingsfactoren, politieke wensen en niet te vergeten bewonersbelangen. Een corporatie speelt daarop in door tijdig en op de juiste manier aan verschillende knoppen te draaien. Elke factor heeft  een eigen kostenplaatje en specifieke effecten. Vastgoedsturing is het instellen van en draaien aan deze verschillende knoppen, zodanig dat het gewenste resultaat wordt bereikt. Hoe dat resultaat eruit ziet, is afhankelijk van verschillende doelstellingen. Maar 1 principe staat altijd overeind: prestaties (de maatschappelijke opgave), risico’s en kosten zijn altijd in balans met elkaar.

Om die balans te kunnen bereiken, lanceert Aedes de Leidraad Vastgoedsturing. Een benadering die verder kijkt dan de eigen afdeling, want alle processen binnen de organisatie worden op elkaar afgestemd. Deze leidraad is een onderdeel van het nieuwe programma onderhoud & verbetering. De Leidraad Vastgoedsturing is het eerste deel van een reeks die we de aankomende jaren verder gaan uitwerken. In deel 1 starten we met de keuzes die de corporatie maakt, het strategische vraagstuk. In de volgende delen gaan we in op de tactische en operationele kant.

Voor wie is deze webinar interessant?

Bij de lancering van de Leidraad Vastgoedsturing zijn bestuurders, managers vastgoed, portefeuille- en assetmanagers, projectleiders nieuwbouw, projectleiders onderhoud en iedereen die met vastgoedsturing te maken heeft, meer dan welkom.