Kennissessies inkoop en opdrachtgeverschap

Aedes

dinsdag 10 oktober 2023 09:30 - 17:30
0,-

Gratis

PE-punten
3

Tijdens de derde kennis- en netwerkdag op 10 oktober 2023 organiseren we in Eindhoven 2 sessies over alles wat te maken heeft met inkoop en opdrachtgeverschap

10.30-12.00 Netwerk inkoop & contractmanagement

De eerste sessie staat in het teken van elkaar beter leren kennen. Naast netwerken kun je in dit deel de volgende onderwerpen verwachten:

  • Welkom nieuwe voorzitter
  • Netwerken (de grote bingo quizz)
  • Stand van zaken Aedes
  • De toekomst van opdrachtgeverschap (voorstel voor intervisie sessies)

Deze sessie is voor leden van het Aedes-netwerk inkoop & contractmanagement netwerk

Expert
Gaby van der Peijl
Adviseur opdrachtgeverschap & inkoop

13.00–16. 30 Workshop Opdrachtgeverschap, Samenwerken & KPI’s

Om succesvol te zijn in de maatschappelijke opdracht werken woningcorporaties samen met allerlei ketenpartners. Hoe stuur je dat met de juiste KPI’s (kritische prestatie indicatoren)? Hoe stel je vast op welke punten jouw corporatie kan verbeteren? Of welke inkooponderwerpen juist heel succesvol zijn? Ontdek de kracht van SMART KPI’s tijdens deze workshop.

Hoe zorg je voor een KPI-structuur die samenwerking stimuleert? Welke vuistregels volg je om te komen tot de juiste KPI’s? Wat is van belang voor een goede implementatie en borging? Dat doe je door KPI’s te formuleren voor de onderdelen waarop je daadwerkelijk invloed hebt, door verbeterpunten meetbaar te maken en door gericht actie te ondernemen als resultaten achter blijven. Daarvoor kun je een SMART KPI dashboard gebruiken. Met deze eenvoudige tool heb je een goed hulpmiddel om prestatie van processen en afdelingen inzichtelijk te maken, te visualiseren en te communiceren.

In deze workshop leer je de principes en regels voor het opstellen van een goede KPI-structuur. Je gaat in groepen aan de slag om het geleerde direct toe te passen.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe werken KPI’s met elkaar samen (theorie)
  • Hoe zet ik goede KPI’s op (voorbeeld Excel)

De workshop wordt geleid door Peter Geelen. Peter is schrijver van het boek KPI’s die wél werken en een autoriteit op het gebied van ketensturing en prestatiemanagement. In oktober 2023 komt een nieuw boek uit,  gericht op de publieke sector: Organisaties die wél (samen)werken – ketensturing in de publieke sector.

Deze sessie is geschikt voor inkopers, contractmanagers, projectleiders en uiteraard iedereen die er baat bij heeft om met behulp van goede KPI’s samenwerking te verbeteren.

Ben je nog geen lid van het Aedes-netwerk inkoop & contractmanagement netwerk, maar ben je wel verantwoordelijk voor inkoop of contractmanagement? Ook dan ben je van harte welkom. En lid worden van het fysieke netwerk kan via het aanmeldformulier.

Directeur-bestuurders ontvangen 3 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. 

Aanmelden?

Wil je 1 of beide sessies bezoeken? Meld je dan aan via de roze aanmeldknop. Op het aanmeldformulier kun je kiezen naar welke sessie(s) je wilt gaan.

Ps: Deze bijeenkomst vindt plaats tijdens de derde kennis- en netwerkdag. Naast bovenstaande sessies bieden we ook sessies over andere onderwerpen aan. De lunchpauze is een mooi moment om collega’s te ontmoeten en te netwerken. Dat kan natuurlijk ook tijdens de borrel aan het einde van de middag.