Verzekerbaarheid van corporaties

Aedes

dinsdag 10 oktober 2023 10:30 - 14:30
0,-

Tijdens de derde kennis- en netwerkdag op 10 oktober 2023 organiseren we in Eindhoven 2 sessies over verzekeringen. Voor woningcorporaties een belangrijk onderwerp omdat het verzekeren van opstal in de huidige tijd niet per se vanzelfsprekend is. Dat heeft verschillende oorzaken die op deze dag in de ochtend aan de orde komen. Daarnaast laten we in de middag zien wat samenwerken op het gebied van (opstal) verzekeringen je kan brengen en welke risico’s er zijn op het gebied van verzekeringen. Een mooi programma dat je zeker niet wilt missen!

Verzekerbaarheid van de opstallen in snel veranderende tijden

Ochtenddeel (10.30-12.00 uur):

Corporaties hebben te maken met een beperkt aantal aanbieders op het gebied van het verzekeren van opstal. En dat in een tijd na de zorgtransitie en meer intensiteit bij stormen en hagelbuien. Daarnaast hebben we te maken met komende beleidswijzigingen bij (her)verzekeraars en wet- en regelgeving op basis van te verwachten natuurperikelen, elektrificatie, et cetera.

Claudia Perlee (risk &Insurance manager bij Woningstichting Rochdale) neemt je mee in de problematiek die  momenteel speelt op het gebied van de opstalverzekering. Maar natuurlijk horen we ook graag jouw ervaringen hierover.

Verder zullen Bonny Lepidis (Insurance Manager bij Havensteder/Trivire) en Martijn Cissen (Assurantiebeheerder bij Havensteder) de laatste tips en tricks rondom verzekeringen met jullie delen.

Lunch (12.00-13.00 uur)

Waarom samenwerken op het gebied van (opstal)verzekeringen een goed idee is!

Middagdeel (13.00-14.30 uur):

In het middagprogramma komen Jan van der Meer (Manager FFD Zayaz) en Jos van Biggelaar vertellen hoe ze met 8 samenwerkende woningcorporaties in Zuid-Nederland een samenwerking zijn aangegaan onder de vlag Lente. Zij kopen met dit collectief onder andere (opstal)verzekeringen in. Jan en Jos vertellen onder meer hoe ze tot deze samenwerking gekomen zijn, op welke manier er samengewerkt wordt, wat het hun opgeleverd heeft en welke uitdagingen er nog zijn.

Tot slot bespreken we met elkaar, onder leiding van Yvonne van Roosendaal (Risk officer bij Ymere) en Bonny Lepidis van Havensteder, wat de risico’s zijn voor woningcorporaties op het gebied van (opstal)verzekeringen. Welke veranderingen worden verwacht, welke gevolgen hebben die voor de corporaties en hoe kun je risico’s tot een minimum beperken.

Kortom een informatieve en interactieve dag! Het ochtend- en middagdeel kun je onafhankelijk van elkaar volgen.