Workshop Digitaal Gebouwpaspoort

Aedes

dinsdag 10 oktober 2023 08:30 - 13:30
0,-

De corporatiesector is zeer dynamisch met uitdagingen op het gebied van nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming. Toegang tot essentiële data over gebruik, installaties, materialen en meer tijdens de levenscyclus van een gebouw is daarom steeds belangrijker. Met de ontwikkeling van de Aedes ILS zijn daar al mooie stappen in gezet, maar dat er in de gebouwde omgeving nog geen eenduidige afspraken zijn, bemoeilijkt het delen en ontvangen van deze data van gebouwen. Een digitaal gebouwpaspoort zien alle ketenpartijen als oplossing. 

Aedes Datastandaarden startte een verkenning naar het digitaal gebouwpaspoort en wil graag inzichten uit de praktijk hierbij betrekken. Daarom organiseren wij een interactieve workshop. Kom je ook? 

Wat kun je verwachten? 

  • Presentatie het digitaal gebouwpaspoort 
  • Interactieve sessie met collega's uit de sector 
  • Het delen van praktijkervaringen en inzichten 
  • Het opstellen van een lijst met concrete voorbeelden uit de praktijk 

Kortom: Ben je betrokken bij het thema gebouw- en vastgoeddata en heb je een goed beeld van welke uitdagingen er hierbij zijn binnen jouw corporatie? Dan zien we je graag op 10 oktober om ervaringen uit te wisselen en met je in gesprek te gaan. Het doel is om gezamenlijk een lijst van mogelijke voorbeelden op te stellen, waarvoor het digitaal gebouwpaspoort een oplossing kan bieden. Hiermee dragen we bij aan de ontwikkeling van het gebouwpaspoort en tonen we de toegevoegde waarde hiervan voor de hele sector. 

We stellen je deelname zeer op prijs. Samen kunnen we een belangrijke stap zetten naar een beter gecoördineerde en data-gedreven aanpak rondom vastgoed in onze sector.