Groene Huisvesters: bewoners en circulair bouwen

Groene Huisvesters

woensdag 1 november 2023 10:00 - 11:30
Online
Online evenement
0,-

Hoe creëer je draagvlak bij bewoners voor hergebruikte en biobased materialen? Wat vinden bewoners van houtbouw woningen? Of van een wc-pot die wordt hergebruikt? Welke tips en tricks geven corporaties die hiermee ervaring opdeden?

Ilse van Andel, Eigen Haard, Vincent van Huijgevoort, Portaal en Matthijs Hulsbosch, Woonstichting ‘thuis, delen hun ervaring met circulair werken. Hoe zet je de eerste stappen, bouw je ervaring op, neem je collega’s mee, hoe vraag je circulair uit en werk je samen met ketenpartners?

Woningcorporaties helpen om de komende jaren versneld concrete stappen te zetten naar een circulaire (ver)bouwen. Dat is het doel van het Versnellingslab circulair bouwen, het nieuwe, (meerjarige) leer- en ontwikkelprogramma van Groene Huisvesters, Cirkelstad, Alba Concepts, Aedes en Platform31. Wat het lab jou kan bieden en hoe je als corporatie kunt aansluiten, hoor je tijdens deze sessie.

Daarnaast introduceren we de start van de Centrifugegroep die zich bezighoudt met een samenwerking op de inkoop van circulair glas.

Wil je meedoen met de gezamenlijke inkoop van circulair glas of het Versnellingslab circulair bouwen, stuur een mail naar [email protected].

Benut de samenwerking met ketenpartners om meer circulair te werken. Neem jouw eigen partners mee naar deze sessie!

Gratis dankzij een bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en RVO