Warmtetour 2023: Alles over monitoring in rendement en kosten

Platform 31

donderdag 2 november 2023 13:00 - 14:30
Online
Online evenement
0,-

Corporaties staan voor de opgave om uiterlijk in 2030 450.000 bestaande woningen aardgasvrij te maken. Wordt in een woning met label D of beter de cv-ketel vervangen? Corporaties vervangen de cv-ketel in principe door een duurzamer alternatief. Dit hebben ze afgesproken in de Nationale Prestatieafspraken.

Niet alle wijken krijgen een groot warmtenet. Voor die woningen zal een hybride warmtepomp, all-electric warmtepomp of andere duurzame installatie nodig zijn. Corporaties hebben vaak nog veel vragen over hoe effectief en haalbaar duurzame installaties zijn.

In deze online bijeenkomst staat het monitoren van duurzame installaties centraal. Hoe monitoren corporaties hun energieconcepten? Welke rendementen worden behaald? Wat zijn de kosten? √Čn wat zijn de werkelijke woonlasten voor de huurder? We delen praktijkvoorbeelden en gaan in op monitoren op afstand.

Deze bijeenkomst is onderdeel van de serie Warmtetour 2023. Speciaal voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector organiseren Aedes en Platform31, met partners Techniek NL en Bouwend Nederland, de Warmtetour 2023. De Warmtetour bestaat uit 4 bijeenkomsten waar corporaties en hun bouw- en installatiepartners hun ervaring met verschillende warmteconcepten delen. Je krijgt handvatten en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk van de energietransitie. Je kunt je voor iedere bijeenkomst apart opgeven.

Data andere sessies:

Voor wie?
De Warmtetour is interessant voor portefeuillemanagers, managers vastgoed, projectmanagers/-leiders, vastgoedstrategen en adviseurs verduurzaming bij corporaties. Ook leden van Bouwend Nederland en TechniekNL zijn van harte welkom.