Kijkje in de Keuken - Het Verplaatsbare Straatje

Netwerk Conceptueel Bouwen

donderdag 23 november 2023 09:30 - 12:30

Wat is Het Verplaatsbare Straatje?

Een uniek project uit de koker van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, in samenwerking met veel partijen, waaronder ook leden van NCB en het NCB zelf. En ook partijen als gemeentes, provincie en belangenverenigingen als VNG en Aedes.

In zeer korte tijd hebben deze partijen Het straatje – bestaande uit circa vijf wisselende conceptwoningen weten te realiseren, dat verplaatst wordt door het land met een passend programma om het bredere publiek / professionals actiever te betrekken bij de blijvende urgentie.

Het eerste straatje wordt op 20 november tijdens de Dag van de Volkshuisvesting in Den Bosch gepresenteerd. In Q1 en Q2 van 2024 wordt de actie herhaald op andere plekken in het land.

Het gaat om flexwoningen/conceptwoningen die eenvoudig verplaatsbaar zijn om de bezoeker te laten zien welke verschijningsvormen er zijn en om in gesprek te komen met conceptaanbieders van conceptwoningen.

De woningen die in ’s-Hertogenbosch komen veelal vanuit NCB leden: NEZZT, Tala, TheNewMakers, Barli en Gapph Modular.

We nodigen jullie graag uit om naar ’s-Hertogenbosch te komen en Het Verplaatsbare Straatje te bewonderen. We sluiten deze ochtend  aan bij onze vrienden van City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen.

Zij vertellen meer over de kwaliteit, mogelijkheden en milieu impact van ‘flexwoningen’. En hoe deze woningen kansen biedt voor de betaalbaarheid. Daarnaast zijn de woningen allemaal te bezoeken en zullen de conceptaanbieders/eigenaren ook aanwezig zijn. 

 

*Conceptprogramma

09.30 Inloop met koffie

10.00 Welkom en introductie ‘flexwonen’

10.30 Workshops in de verschillende woningen

12.00 Afronding met lunch (to-go) aangeboden door NEZZT en kans om de woningen beter te bekijken

We zien jullie heel graag daar!

 

Doelgroep

Leden NCB en Aedes.

 

Parkeren

Kan in omliggende parkeerruimtes, met het openbaar vervoer komen is een aanrader.

 

Locatie Straatje: Parkeerterrein aan de Veemarktweg (ter hoogte nummer 4) , ’s-Hertogenbosch. Tramkade 24 is het adres van de bedrijven aan dit parkeerterrein zoals Graffiti Art en Pixel Arcade.

 

Annuleren/No show

Moet je helaas toch annuleren voor een event van NCB? Laat het dan tijdig weten svp. Dit ivm de catering, parking en locatie kosten. Bij afmelding minder dan 72 uur voor het evenement, brengt NCB €50 euro in rekening.

Kijk ook eens bij
Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap