Benchlearningsessies regio Oost

Aedes

donderdag 18 januari 2024 09:30 - 16:30
0,-

Gratis voor Aedes-leden

PE-punten
5

Voor de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland organiseert Aedes op donderdag 18 januari 2024 benchlearningsessies over de prestatievelden en verdiepende thema’s van de Aedes-benchmark.

Vergelijk de Aedes-benchmarkcijfers van jouw corporatie met die van andere corporaties. Want dan kun je jouw prestaties verbeteren. Om je op weg te helpen organiseert Aedes deze benchlearningsessies. Centraal staat het verhaal achter de cijfers.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de sessies wissel je onderling werkwijzen uit over de betreffende prestatievelden en verdiepingen, en bespreek je met elkaar de inzichten over je eigen prestaties en verbetermogelijkheden. Ook doe je nieuwe inzichten op en krijg je handvatten om met collega’s in jouw eigen corporatie aan de slag te gaan.

Dit gaat in groepen van minimaal 4 verschillende corporaties en maximaal 20 personen. Dit biedt veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen. Door het regionale karakter maak je bovendien kennis met collega’s uit jouw eigen regio.

Expert
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie

Benchlearningsessies

De regiodag start met een plenaire kick-off waarin je kort wordt bijgepraat over de belangrijkste resultaten van alle 7 prestatie- en verdiepende velden. Aansluitend zijn er 7 verdiepende benchlearningsessies: 3 in de ochtend en 4 in de middag.

Je haalt er voor jezelf het meeste uit als je je inschrijft voor de hele dag. Lukt dat onverhoopt niet, dan kun je ook kiezen voor alleen de kick-off en een ochtendsessie of alleen een middagsessie. Aan jou de keuze.

Programma

 
9.00 uurInloop met koffie en thee
9.30 uurPlenaire kick-off
10.15 uur

Verdiepende ochtendsessies:

 • Huurdersoordeel
 • Bedrijfslasten
 • Duurzaamheid (VOL)
12.45 uurLunch
14. 00 uur

Verdiepende middagsessies

 • Onderhoud & verbetering
 • Beschikbaarheid & betaalbaarheid
 • Verdieping Leefbaarheid
16.30 uurNapraten met een drankje

Voor wie?

Benieuwd welke verdiepende benchlearningsessies voor jou als corporatiemedewerker, manager en directeur-bestuurder interessant kunnen zijn? De sessies zijn vooral geschikt voor diegenen die in de dagelijkse praktijk bezig zijn met en/of betrokken zijn bij:

 • Huurdersoordeel: de dienstverlening aan huurders op het gebied van het betrekken van een woning, het uitvoeren van reparaties en het verlaten van een woning.
 • Bedrijfslasten: het in beeld brengen van de beïnvloedbare en niet-beïnvloedbare bedrijfslasten, die corporaties hebben om het verhuur- en beheerproces te organiseren.
 • Onderhoud & verbetering: de onderhoudsprestaties van corporaties via de kwaliteit en de kosten voor de instandhouding van het vastgoed. Hierbij gaat het om de technische kwaliteit en de door de huurder ervaren kwaliteit.
 • Duurzaamheid: de duurzaamheid van corporatiewoningen, waarbij aandacht is voor de isolatieprestatie, de energetische prestatie en de directe CO2-uitstoot. (VOL)
 • Beschikbaarheid & Betaalbaarheid: de bijdrage van corporaties aan het betaalbaar huisvesten van hun doelgroepen.
 • Verdieping Nieuwbouw: de kwalitatieve kenmerken en stichtingskosten van de gerealiseerde nieuwbouwwoningen door corporaties.
 • Verdieping Leefbaarheid: hoe huurders de leefbaarheid van hun buurt ervaren en de inzet van de corporatie daarbij.

PE-punten

Directeur-bestuurders ontvangen 2,5 PE-punten per verdiepende benchlearningsessie. Deelname aan de gehele dag levert 5 PE-punten op.

Deelnemen? Meld je direct aan

Na inloggen op de website kun je je via de roze button aanmelden tot en met 10 januari 2023. Kies bij het aanmelden (stap 3) aan welke sessie(s) je wilt deelnemen.

Lukt het niet om deel te nemen aan de benchlearningsessie(s) in jouw regio, dan ben je welkom in een andere regio:

Kosten

De benchlearningsessies zijn alleen toegankelijk voor Aedes-leden en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Mocht je toch niet kunnen? Meld je dan tijdig af, zodat we je plek aan iemand anders kunnen geven.