Bijeenkomst 'Ervaringen met inzet energiedisplays'

Aedes, Quintens en Woonbond

donderdag 7 maart 2024 13:30 - 16:30
Cursus- en vergadercentrum Domstad
0,-

Slimmer met je energie is een samenwerkingsproject van Aedes, Woonbond en Quintens. Het projectteam ondersteunt woningcorporaties en gemeenten bij de inzet van energiedisplays om huurders te helpen structureel energie te besparen en te ondersteunen in de energietransitie.

Programma

Verschillende woningcorporaties en gemeenten delen deze middag hun ervaringen met de integratie van de inzet van energiedisplays in hun werkprocessen en met de opschaling van de inzet van energiedisplay. Gastspreker is Xander Smit van verandernetwerk ‘de Club van Wageningen’. Hij werkt aan een 'internet of energy' voor iedereen en geeft deze middag zijn visie op de inclusieve energietransitie. 

Verder geeft projectleider Ernestine Elkenbracht een toelichting op 2 onderzoeken naar energiedisplays bij blokverwarming en stadsverwarming, en een grootschalig effectonderzoek i.s.m. het Planbureau voor de Leefomgeving. Uiteraard is er ruimte voor discussie en vragen. Bovendien zijn de 4 leveranciers van energiedisplays aanwezig.