Webinar Variantenstudie in 1 dag

Aedes, in samenwerking met Bouwend Nederland

donderdag 7 maart 2024 15:00 - 16:15
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis

De variantenstudie helpt corporaties en ketenpartners om samen in korte tijd verschillende varianten in kaart te brengen, en tot een optimale keuze te komen. Van onderhoud, renovatie en verduurzaming tot herontwikkeling of verkoop. Op basis daarvan kan de corporatie een onderbouwd initiatiefbesluit nemen.

Vaak duurt het lang voor er een besluit wordt genomen. Dit terwijl de opgave van het maatschappelijk vastgoed groot en complex is. Samenwerking en kennisdeling is essentieel bij het aanpakken van deze uitdaging. Daarom is het noodzakelijk het hele proces te verbeteren, zodat het tempo omhoog gaat en je toch de juiste keuzes kunt maken.

Dit kan met de methode Variantenstudie in 1 dag. De Stichting Resultaatgericht Samenwerken (RGS) legt de methode uit in een publicatie en verzorgt hierover een webinar op 7 maart, van 15.00 – 16.15 uur.

Expert
Gerrie van der Breggen
Adviseur Onderhoud en verbetering bestaande woningen

Programma

Egbert Kunst (Cazas Wonen) legt uit hoe de variantenstudie in 1 dag werkt en Erik van Assen (Aedes) licht toe wat de publicatie inhoudt en waar je deze kunt vinden. Daarna vertelt Ricardo Romers (Smits Vastgoedzorg) samen met een medewerker van een woningcorporatie hoe zij dit in de praktijk toepassen. 

Wil je weten hoe je de variantenstudie in 1 dag kunt doen? Meld je dan nu aan voor de webinar via onderstaande link!