Webinar: presentatie onderzoeksrapport 'In, op, aan' over de kansen in de bestaande woningvoorraad

WoningBouwersNL

maandag 8 april 2024 13:00 - 14:00
Online
Online evenement
0,-

De nieuwbouwmarkt zit momenteel in zwaar weer. Zowel de verkopen als de vergunningen zijn sterk teruggevallen. Toch kampt Nederland met een enorm en oplopend woningtekort. Dat bracht ons bij de volgende vraag: Als het niet lukt via nieuwbouw, zijn er dan andere manieren om snel meer woningen toe te voegen?

De afgelopen jaren zijn enkele rapporten uitgekomen die de suggestie wekken dat er in de bestaande woningvoorraad ruimte is voor het toevoegen van honderdduizenden woningen. Dit vooral via splitsen en optoppen. Deze publicaties bevatten inspirerende voorbeelden, maar, deden bij woningbouwers wel de wenkbrauwen fronsen; waren de genoemde aantallen wel realistisch?

Om beter zicht te krijgen op de kansen binnen de bestaande woningvoorraad zijn Republic en Golfstromen eerst op zoek gegaan naar inspirerende, gerealiseerde projecten waarin woningen werden toegevoegd aan de bestaande woningvoorraad. Vervolgens hebben ze de succesfactoren in beeld gebracht. Op basis van de succesfactoren is een algoritme gebouwd waarmee de hele Nederlandse woningvoorraad geanalyseerd is!

Op maandag 8 april (13.00 – 14.00) laten Robin Wout (van Republiq) en Jeroen Beekmans (van Golfstromen) zien wat de uitkomsten zijn van dit onderzoek. Hoeveel woningen kunnen we toevoegen? Waar liggen de meeste kansen? En wie zijn de meest voor de hand liggende opdrachtgevers?