Benchlearningprogramma 2022: verdiepende regionale sessies

Nieuws Nieuws · 23 november 2021
Expert
Kathalijne van den Brekel
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie

Met de Aedes-benchmark kun je de cijfers van jouw corporatie vergelijken met die van andere corporaties. Dit biedt inzicht om prestaties te verbeteren. Aedes organiseert vanaf februari 2022 een uitgebreid benchlearningprogramma om je op weg te helpen. Hierbij gaat het vooral over ‘het verhaal achter de cijfers’.

Wat kun je verwachten?

Tijdens 4 regionale dagen wissel je in verdiepende online benchlearningsessies onderling werkwijzen uit over de betreffende prestatievelden, bespreek je met elkaar de inzichten over de eigen prestaties en verbetermogelijkheden. Ook doe je nieuwe inzichten op en krijg je handvatten, waarmee je met collega’s in de eigen corporatie aan de slag kunt.

UPDATE: Vanwege de huidige coronamaatregelen vinden de benchlearningsessies tijdens de regiodagen niet fysiek, maar online plaats.

Benchlearningsessies

De in totaal 24 benchlearningsessie zijn verdeeld over 4 regionale dagen. Per regiodag organiseert Aedes 6 verdiepende online benchlearningsessies. Er zijn ochtend- en middagsessies.

Ochtend (10.00 – 12.30 uur):

 • Huurdersoordeel
 • Bedrijfslasten
 • Duurzaamheid

Middag (14.00 – 16.30 uur):

 • Onderhoud & verbetering
 • Beschikbaarheid & betaalbaarheid
 • Nieuwbouw

Je kunt je tot een week voor de sessie plaatsvindt opgeven voor 1 of 2 benchlearningsessies in jouw regio via de onderstaande links per regio.

Regio’s en data:

 • Regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe): dinsdag 8 februari 2022 
  → Aanmelden is niet meer mogelijk.
 • Regio Oost (Overijssel, Flevoland, Gelderland): dinsdag 15 februari 2022 
  → Aanmelden is niet meer mogelijk
 • Regio Zuid (Noord-Brabant, Limburg): donderdag 10 maart 2022 
  → Aanmelden is niet meer mogelijk
 • Regio West (Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland): donderdag 17 maart 2022 
  → Aanmelden is niet meer mogelijk

Deelnemen? Meld je direct aan

Je kunt je via bovenstaande links aanmelden tot een week voor de sessie plaatsvindt. Kies bij het aanmelden (stap 3) aan welke sessie(s) je wilt deelnemen. Lukt het niet om deel te nemen aan de benchlearningsessie(s) in jouw regio, dan ben je natuurlijk ook welkom in een andere regio. 

Kosten

De benchlearningsessies zijn alleen toegankelijk voor Aedes-leden en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aedes hanteert wel een no-show fee van € 50,- voor wie zich niet tijdig afmeldt.